Μπακαλιαράκια τηγανητά



Μια συνταγή της κυρίας ‎Marina Hatzidaki για ΜΠΑΚΑΛΙΑΡΑΚΙΑ ΤΗΓΑΝΗΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπακαλιαράκια τηγανητά

Ψαράκι μου μυρίζει και ποιος το τηγανίζει;;;🐟Μπακαλιαράκια τηγανητά αλευρωμένα με καλαμποκάλευρο !!!

Τα καθαρίζουμε κόβουμε τα κεφάλια και τα πλένουμε πολύ καλά.... Τα βάζουμε να στραγγίσουν τα νερά και τα αλατίζουμε... Κατόπιν τα βουτάμε σε μπόλικο καλαμποκάλευρο, τα αλευρώνουμε και τα στρώνουμε ομοιόμορφα σε αντικολλητικό τηγάνι... Τα ραντίζουμε με ελαιόλαδο.
Όχι πολύ και τα βάζουμε πάνω στην εστία... Όταν ετοιμαστούν από την κάτω πλευρά τα γυρίζουμε όπως την ομελέτα από την άλλη στραγγίζοντας το περίσσιο λάδι... Αφήνουμε να ροδοκοκκινίσουν και από την άλλη πλευρά και τα βγάζουμε στο πιάτο.... Στίβουμε λεμονάκι και τα απολαμβάνουμε.
Με αυτό τον τρόπο γίνονται πιο ελαφριά γιατί δεν αφήνουμε το λάδι να κάψει, και δεύτερον δεν βάζουμε πολύ λάδι... Εξάλλου τα μικρά ψαράκια δεν θέλουν και πολύ να ψηθούν γιατί ξεραίνονται και χάνουν τη γεύση τους.