Ρολά κανέλας



Μια συνταγή της κυρίας Μιχαελα Στεφανουδης για ΡΟΛΑ ΚΑΝΕΛΑΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Ρολά κανέλας

Υλικά
6 κούπες αλεύρι
1 φακελάκι μαγιά
2 αυγά
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
ξύσμα πορτοκαλιού
1/2 κούπα σπορέλαιο

Γέμιση:
μαύρη ζάχαρη
κανέλα
λίγο λιωμένο φυτικό βούτυρο (μαργαρίνη)

Βήματα
Ζυμώνουμε όλα τα υλικά μαζί και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για 1 ώρα.
Απλώνουμε τη ζύμη μ' ένα πλάστη σε μια καθαρή επιφάνεια σχηματίζοντας ένα παραλληλόγραμμο πάχους 5 εκατοστών περίπου.
Αλείφουμε την επιφάνεια της ζύμης με τη λιωμένη μαργαρίνη.
Πασπαλίζουμε με κανέλα και μαύρη ζάχαρη.
Ρολάρουμε τη ζύμη και σχηματίζουμε έναν κύλινδρο όπως θα κάναμε αν μαζεύαμε ένα χαλί.
Κόβουμε κάθετα το ρολό σε ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε σ΄ένα ταψί με λαδόκολλα.
Αφήνουμε τα ρολάκια να φουσκώσουν για 45 λεπτά.
Ψήνουμε στους 180 σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά.