Ποντιακά πισία

Σκέτα και με γέμιση φέτα. Τρώγεται και με μέλι ή όπως τα βλέπετε.

Υλικά

1 φακελάκι ξηρή μαγιά
300 ml χλιαρό νερό
1 κ.γ. ζάχαρη
1 κ.σ. αλεύρι τα διαλύω και αφήνω 15 λεπτά
Κοσκινίζω 500 γρ αλεύρι γ.ο.χ.
100 ml ηλιέλαιο
1 κ.γ. αλάτι
Τα ρίχνω στο μείγμα της μαγιά και το κάνω ζύμη
Αφήνω σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί

Για την γέμιση

300 γρ φέτα
3 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό

Εκτέλεση

Το κάνω μπάλες και το το βάζω στο πιτάκι από το ζυμάρι το κλείνω και το ανοίγω με την βέργα στρογγυλό.
Τηγανίζω σε αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο!
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ