Ποντιακά πισία



Μια συνταγή της κυρίας Κωνσταντινιάς ΠΚ για ΠΟΝΤΙΑΚΑ ΠΙΣΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ποντιακά πισία

Σκέτα Και με γέμιση φέτα
Τρώγεται και με μέλι ή όπως τα βλέπετε !!!!

1 φακ ξηρή μαγιά
300 μλ χλιαρό νερό
1 κγ ζάχαρη
1 κσ αλεύρι τα διαλύω και αφήνω 15 λεπτά
Κοσκινίζω 500 γμ αλεύρι γοχ
100 μλ ηλιέλαιο
1 κγ αλάτι
Τα ρίχνω στο μείγμα της μαγιά και το κάνω ζύμη
Αφήνω σκεπασμένο μέχρι να διπλασιαστεί
Για την γέμιση
300 γμ φέτα
3 κσ γιαούρτι στραγγιστό

Το κάνω μπάλες και το το βάζω στο πιτάκι από το ζυμάρι το κλείνω και το ανοίγω με την βέργα στρογγυλό.
Τηγανίζω σε αντικολλητικό με ελάχιστο ελαιόλαδο!