Υγιεινό κέικ μανταρίνι με αλεύρι ολικής και ζάχαρη καρύδας



ΥΓΙΕΙΝΟ ΚΕΙΚ ΜΑΝΤΑΡΙΝΙ ΜΕ ΑΛΕΥΡΙ ΟΛΙΚΗΣ ΚΑΙ ΖΑΧΑΡΗ ΚΑΡΥΔΑΣ

Υλικά
400 γρ μανταρίνια
50 γρ ελαιόλαδο
3 αυγά
250 γρ ζάχαρη καρύδας
100 γρ φρέσκο γάλα
300 γρ αλεύρι ολικής
4 κουτ γλυκού μπεικιν παουντερ

Πλένουμε πολύ καλά τα μανταρίνια. Τα κόβουμε στη μέση , αφαιρούμε τα κουκούτσια ( αν έχουν)
Και τα πολτοποιουμε στο μπλέντερ.
Σε μεγάλο μπολ ρίχνουμε ρίχνουμε τα αυγά, το ελαιόλαδο ,το γάλα και τη ζάχαρη καρύδας και ανακατεύουμε καλά με σύρμα , προσθέτουμε τα πολτοποιημένα μανταρίνια και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
Προσθέτουμε σιγά σιγά το αλεύρι μέσα στο οποίο έχουμε ρίξει το μπεικιν παουντερ.
Ρίχνουμε το μείγμα σε φόρμα 22 εκ περίπου διάμετρο την οποία έχουμε περάσει με λάδι και αλεύρι.
Ψήνουμε στους 180 αντιστάσεις για 40 με 45 λεπτά περίπου ( ελέγχουμε με μαχαίρι)


Credits: Vasia Zaglara