Ροξάκια



Μια συνταγή της κυρίας Ρήνας Κοντού για ΡΟΞΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Ροξάκια

Υλικά
1 ποτήρι χλιαρό γάλα 
1 ποτήρι σπορέλαιο 
2 αυγά 
1 καλουπάκι μαγιά των 28 γραμμαρίων φρέσκια 
1 κουταλάκι μπεικιν 
και αλεύρι περίπου 6 κούπες να γίνει μια μαλακή ζύμη 
και 4 κουταλιές σούπας κακάο 

Σιρόπι 
4 κούπες νερό
5 κούπες ζάχαρη 
1 βανίλια 
1/2 λεμόνι

Εκτέλεση 
Λιώνουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα και 1 κουταλιά ζάχαρη.
Προσθέτουμε τα αυγά, το σπορέλαιο και το μπέικιν με το αλεύρι.
Κάνουμε τη ζύμη και την αφήνουμε 20 λεπτά να ξεκουραστεί.
Τη χωρίζουμε σε τέσσερις μπάλες πριν την αφήσουμε να ξεκουραστεί.
Στη μία ενσωματώνουμε το κακάο με 1 κουταλάκι κανέλα και 2 κουταλιές γάλα και την πλάθουμε σε κορδόνι.
Πάνω σε λαδόκολλα ανοίγουμε ένα - ένα τα φύλλα και βάζουμε από πάνω 1 κομμάτι από το κορδόνι με το κακάο, τυλίγουμε σε ρολό και κόβουμε κομμάτια πάχους 2 εκατοστών.
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς, στον αέρα, 20 με 25 λεπτά ανάλογα πως καίει ο φούρνος σας.
Μέχρι να κρυώσουν ετοιμάζουμε το σιρόπι.
Από τη στιγμή του βρασμού χρονομετρούμε 5 λεπτά μέχρι να δέσει.