Χοιρινή σπάλα στο φούρνο με πατατούλες



Μια συνταγή της κυρίας Marina Hatzidaki για ΧΟΙΡΙΝΗ ΣΠΑΛΑ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΠΑΤΑΤΟΥΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινή σπάλα στο φούρνο με πατατούλες

...& χυμό πορτοκαλιού 🍊 λεμονιού 🍋 μουστάρδα ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη και σκόνη σκόρδου.... Εγινε μπουκιά και συχώριο λουκουμάκι 😋

Εκτέλεση
Απλώνουμε σε ένα ταψί το κρέας και τις πατατούλες τριγύρω.
Στύβουμε το χυμό ενός πορτοκαλιού και ενός έως δύο λεμονιών.
Σε ένα σέικερ ή σε ένα βαζάκι προσθέτουμε 2 κουταλιές μουστάρδα το χυμό εσπεριδοειδών ελαιόλαδο αλάτι πιπέρι ρίγανη τη σκόνη σκόρδου και χτυπάμε πάρα πολύ καλά.
Περιχύνουμε το φαγητό μας.
Προσθέτουμε λίγο νερό και ψήνουμε στους 220 στην αρχή και κατόπιν στους 200 μία ώρα και δέκα λεπτά.
Ενδιάμεσα το γυρνάμε από την άλλη και προσθέτουμε αν χρειάζεται λίγο νεράκι.