Χοιρινό κότσι με μέλι, μπύρα και μουστάρδα



Μια συνταγή της κυρίας Stella Emmanouil για ΧΟΙΡΙΝΟ ΚΟΤΣΙ ΜΕ ΜΕΛΙ, ΜΠΥΡΑ ΚΑΙ ΜΟΥΣΤΑΡΔΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Χοιρινό κότσι με μέλι, μπύρα και μουστάρδα

Για 2 μεγαλα Κοτσια:

Υλικα:
330ml μπυρα
Σκορδο
Αλατι
Πιπερι
2κσ μουσταρδα
2κσ Μελι
Λιγο ελαιολαδο

Εκτελεση:
Απο την προηγουμενη νυχτα πλενουμε τα κοτσια, τα χαρασουμε με ενα κοφτερο μαχαιρι και βαζουμε στις εσοχες κομματακια σκορδο.
Τα βαζουμε σε γαστρα, τα αλοιφουμε με τη μουσταρδα και το μελι.
Στη συνεχεια ριχνουμε την μπυρα, τα καπακωνουμε και τα βαζουμε στο ψυγειο για ολη τη νυχτα.
Το πρωι αλατοπιπερωνουμε και ριχνουμε λιγο ελαιολαδο.
Προθερμαινουμε τον φουρνο στους 170 βαθμους και ψηνουμε στις αντιστασεις για περιπου 3 ωρες... αυτες τις ωρες ανοιγουμε το καπακι και ριχνουμε με ενα κουταλι ζουμακι στο κρεας μας, επισης καποιες φορες το γυριζουμε.
Τελος οταν μαλακωσει αρκετα, ανοιγουμε το καπακι κι αφηνουμε να πιασει κρουστα στους ιδιους βαθμους.
Σερβιρουμε με πατατουλες τηγανητες, πουρε, ρυζακι ή οτι αλλο μας αρεσει.
Αν κανουμε περισσοτερα κοτσια βαζουμε την ιδια ποσοτητα μπυρας αλλα αυξανουμε μουσταρδα και μελι.