Φωλίτσες κανταϊφιού



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΚΑΝΤΑΙΦΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Φωλίτσες κανταϊφιού

ΝΟΣΤΙΜΕΣ ΟΜΟΡΦΕΣ ΦΩΛΙΤΣΕΣ ΚΑΝΤΑΙΦΙΟΥ!!! 

ΣΥΝΤΑΓΗ:
Φτιαχνουμε πρωτα το ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 3 ποτηρια νερου νερο με 3 ποτηρια νερου ζαχαρη,μισο λεμονι για 5 λεπτα!
Το κατεβαζουμε και το αφηνουμε να κρυωσει!

ΦΩΛΙΕΣ:
ΥΛΙΚΑ και ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
500 γρ κανταιφι,
250 γρ βουτυρο αγελαδινο λιωμενο,
300 γρ καρυδια ψιλοκομμενα ανακατεμενα με 1 κ.γ.κανελα, μισο κ.γ. γαρυφαλο!

Ανοιγουμε το κανταιφι!
Παιρνουμε ενα πλαστικο ποτηρι και απο την αναποδη του μερια βαζουμε γυρω-γυρω κανταιφι και γυρνωντας το βαζουμε την φωλια στην λαδοκολα στο ταψι!
Βαζουμε μεσα στον πατο καθε φωλιας κανταιφι!
Βουτυρωνουμε ολες τις φωλιες πολυ καλα!
Βαζουμε γεμιση στο καθενα!
Ψηνουμε στους 180 β προθερμ.αντισ.μεσαια σχαρα μεχρι να κοκκινίσουν!
Οταν τα βγαζουμε τα αφηνουμε 10 λεπτα θερμ.δωματιου και στην συνεχεια τα βαζουμε σε ενα ταψι η ταπερ η πυρεξ στην σειρα και σιροπιαζουμε την πρωτη φορα απο 3 κ.σ.το καθενα και ξανα το ιδιο ωσπου να τελειωσει το σιροπι!