Χριστουγεννιάτικα μπισκότα



Μια συνταγή για ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ ΜΠΙΣΚΟΤΑ από τη σελίδα στο Facebook Οι λιχουδιές της Μαρίας


Χριστουγεννιάτικα μπισκότα

Τα Χριστούγεννα δεν είναι μόνο μελομακάρονα και κουραμπιέδες. Φτιάχνουμε και ωραία Χριστουγεννιάτικα μπισκότα, να χαίρονται μικροί και μεγάλοι! Εδώ σας εχω μια μια απλή συνταγή.
γίνονται περίπου 40 μπισκοτάκια.

Υλικά
100 γρ βούτυρο
100 γρ ζάχαρη
1 αυγό
280 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 βανίλια
½ κουταλάκι αλάτι
1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ.
Φροντίστε όλα τα υλικά να είναι σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση
Αρχικά βάλτε το φούρνο να προθερμανθεί στους 170 βαθμούς.
Χτυπήστε πρώτα στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 3-4 λεπτά, και μετά ρίξτε το αυγό, συνεχίζοντας το χτύπημα για 2-3 λεπτά.
Ρίξτε μετά το αλεύρι, και τα υπόλοιπα υλικά.
Αλευρώστε τον πάγκο της κουζίνας κι ακουμπήστε τη ζύμη. Στρώστε τη με έναν πλάστη και χρησιμοποιήστε κουπ πατ φορμάκια για να κόψετε τη ζύμη σε σχέδια: έλατο, χιονάνθρωπο, αστέρι κλπ.
Φροντίστε κάθε κομμάτι/μπισκότο να έχει πάχος 1/2 εκατοστού περίπου.
Κατόπιν απλώστε λαδόκολλα σε μία σχάρα και τοποθετήστε πάνω τα μπισκότα.
Βάλτε τα στο φούρνο και ψήστε τα για 10 λεπτά μέχρι να ροδίσουν οι άκρες.
Αφού κρυώσουν μπορείτε να τα διακοσμήσετε με γλάσο, ζαχαρόπαστα, τρουφάκια ή σοκολάτα λιωμένη.

Υλικά για γλάσο
Γάλα
Άχνη ζάχαρη
Χρώματα ζαχαροπλαστικής

Μόλις τα μπισκότα κρυώσουν ετοιμάζουμε αν θέλουμε γλάσο για να τα στολίσουμε.
Για το γλάσο θα χρειαστούμε 3 κουταλιές της σούπας ζεστό γάλα και άχνη ζάχαρη.
Σε ένα μπωλάκι βάζουμε το γάλα και ρίχνουμε σιγά σιγά την άχνη μέχρι να γίνει ένα πηχτό μείγμα. Το πόσο πηχτό εξαρτάται από το πώς θα καλύψουμε την επιφάνεια μας.
Χωρίζουμε το μείγμα σε λίγα μέρη τόσα όσα τα χρώματα που μας χρειάζονται για να στολίσουμε τα μπισκότα μας!!