Τηγανίτες με ταχίνι και μέλι




ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΤΗΓΑΝΙΤΕΣ ΜΕ ΤΑΧΙΝΙ ΚΑΙ ΜΕΛΙ


Υλικά (για 20 τηγανίτες)
1 κούπα των 250 γρ. αλευρι για όλες τις χρήσεις
1 κ.γ. κοφτό αλάτι
1 κ.γ μπεικιν παουντερ
1 κούπα σχεδόν νερό
1 κ.σ. γιαούρτι στραγγιστό
1 κ.γλ. μέλι


Εκτέλεση
Βάζουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ με τη σειρά που τα γράφω και ανακατεύω με έναν αυγοδαρτη. Θέλουμε πηχτό χυλό..
Σε ένα μεγάλο ρηχό τηγάνι ζεσταίνω ελαιόλαδο κι όταν κάψει παίρνω με το κουτάλι της σούπας από το χυλό και βάζω στο τηγάνι.
Όταν χρυσαφισουν γυρίζω και από την αλλη πλευρά να πάρουν χρώμα.
Βγάζω σε πιατέλα με χαρτί να απορροφηθεί το λάδι και πασπαλίζω με ταχίνι, μέλι και κανέλα.+


Δημιουργός συνταγής: Efi Prentza