Χοιρινό με πράσα και σέλινο



Μια συνταγή της κυρίας ‎Marina Hatzidaki για ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΠΡΑΣΑ ΚΑΙ ΣΕΛΙΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Χοιρινό με πράσα και σέλινο

Χοιρινό με πράσα, σέλινο, γούλα, και μάραθο που έχω καταψύξει από πέρσυ... ένα απ'τα πιό νόστιμα φαγάκια του Χειμώνα 👌Μπουκιά και συχώριο 😋 για πολλές βούτες 😋

Υλικά
1 κιλό χοιρινό ψαχνό
1 μάτσο πράσα
1 μάτσο σέλινο
1 μάτσο γούλα (σέσκουλα)
Μάραθο
3 ντομάτες ψιλοκομμένες χωρίς φλούδα
1 κούπα ελαιόλαδο
1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
1-2 μέτριες πατάτες
Αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση
Σοτάρουμε το κρέας με ελαιόλαδο πολύ καλά... ρίχνουμε δύο ποτήρια νερό, αλάτι, πιπέρι, και σιγοβράζουμε για 40 λεπτά... στην συνέχεια προσθέτουμε τα πράσα χοντροκομμένα και ανακατεύουμε δυο-τρεις φορές μέχρι να μαραθούν... ρίχνουμε το μάραθο τη ντομάτα, ανακατέβουμε και αφήνουμε να βράσει για 10 λεπτά...
Κατόπιν προσθέτουμε τις πατάτες, τα κοτσανάκια, και τα γούλα χοντροκομμένα και αφήνουμε να μαραθούν.... διαλύουμε σε νερό τη σάλτσα ντομάτας,το ρίχνουμε στη κατσαρόλα και ανακατεύουμε.... αφήνουμε να σιγοβράσει σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να μελώσει .