Σιροπιαστό κέικ με ινδοκάρυδο



ΣΙΡΟΠΙΑΣΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΙΝΔΟΚΑΡΥΔΟ 


Υλικά Συνταγής
1 φλ. αλεύρι μαλακό κοσκινισμένο
1 φλ. σιμιγδάλι χοντρό
1 φλ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλ. ζάχαρη
1 φλ. ινδική καρύδα (ινδοκάρυδο)
1 κεσεδάκι (200 γραμ.) γιαούρτι αγελάδος
4 αυγά (χωρισμένα) σε θερμοκρασία δωματίου
1 φακελάκι (20 γραμ.) μπέικιν πάουντερ
2 βανίλιες
1 μεγάλο λεμόνι (ξύσμα)

Για το σιρόπι
3 ποτήρια νερό
2 ποτήρια ζάχαρη
φλούδα λεμονιού
1 φλ. καρύδα για το γαρνίρισμα

Εκτέλεση
Στο μίξερ χτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη σε δυνατή ταχύτητα για 5-6΄ να αφρατέψει και να γίνει κρέμα.
Προσθέτουμε έναν έναν τους κρόκους ώστε να τους απορροφάει το μείγμα. Προσθέτουμε το γιαούρτι, το ξύσμα, τις βανίλιες, το μπέικιν πάουντερ και την καρύδα συνεχίζοντας το χτύπημα.
Στο μεταξύ χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα. Χαμηλώνουμε την ταχύτητα του μίξερ και διαδοχικά προσθέτουμε στον κάδο τη μαρέγκα, το αλεύρι και το σιμιγδάλι.
Αδειάζουμε την πίτα σε στρογγυλό ταψί 30 εκ. πολύ καλά βουτυρωμένο. Με την ανάποδη κουταλιού στρώνουμε την επιφάνεια. Ψήνουμε την πίτα ινδοκάρυδο στους 170 °C σε αέρα, σε προθερμασμένο φούρνο και στη μεσαία σχάρα, για περίπου 40΄, ώσπου να φουσκώσει καλά και να ξεκολλήσει από τα τοιχώματα του ταψιού.
Μόλις το βγάλουμε από το φούρνο, όπως είναι καυτό το γλυκό το χαράζουμε με μαχαίρι σε μπακλαβαδωτά κομμάτια και το περιχύνουμε προσεκτικά με κουτάλα με το καυτό σιρόπι.
Βουτάμε το μαχαίρι σε νερό και κόβουμε κομμάτια για να μη χαλάσουμε την επιφάνεια της πίτας.
Λίγο λίγο το σιρόπι, γιατί αν πέσει πολύ μαζί φεύγει η κρούστα της πίτας και χαλάει η όψη της.
Πασπαλίζουμε με την καρύδα.
Για το σιρόπι
Βράζουμε τα υλικά για 5-6΄. Περιχύνουμε το καυτό γλυκό με καυτό σιρόπι.


Credits:
Nancy Michalakou