Σοκολατένιος κορμός



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Σοκολατένιος κορμός

ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΟΣ ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΣΠΕΣΙΑΛ ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΟΡΜΟΣ!!!

ΣΥΝΤΑΓΗ:ΥΛΙΚΑ:
4 αυγα,
6 κ.σ.ζαχαρη,
80 ml. σπορελαιο,
80 ml γαλα,
80 γρ αλευρι ,
30 γρ κακαο,
1 βανιλια,
1 κ.γ.μπεικιν παουντερ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Χτυπαμε τα ασπραδια σε σφιχτη μαρεγκα!
Χτυπαμε τους κροκους με την ζαχαρη να αφρατεψουν και στην συνεχεια ριχνουμε εναλλαξ γαλα-σπορελαιο!!!! 
Κοσκινιζουμε σε ενα μπολ αλευρι-κακαο-μπεικιν-βανιλια!
Ριχνουμε το μείγμα στο μιγμα κροκων σε δοσεις και ανακατευουμε παρα πολυ απαλα με μαριζ.
Βαζουμε λαδοκολα στο ταψι του φουρνου και ριχνουμε το μείγμα και το ισιωνουμε απαλα και καλα.
Ψηνουμε στους 180 β.προθερμασμενο αντιστασεις για 10 λεπτα.
Το βγαζουμε το αναποδογυριζουμε σε μια λαδόκολλα.στην οποια λαδόκολλα την εχουμε ραντισει ολη με κακακο κοσκινισμενο και το ρολαρουμε και αφηνουμε να κρυωσει!! 

ΚΡΕΜΑ:
Χτυπαμε 250 γρ κρεμα γαλακτος με 80 γρ αχνη ζαχαρη η γινεται και με 1 μορφατ μεταλικο κουτι.χτυπημενο με 2 φ.τσ.αχνη ζαχαρη!
Αφου εχει κρυωσει το παντεσπανι βαζουμε την σαντιγί και το κλεινουμε καλα και στην συνεχεια το βαζουμε στο ψυγειο!