Μπισκοτάκια βουτύρου με γλάσο



Μια συνταγή για ΜΠΙΣΚΟΤΑΚΙΑ ΒΟΥΤΥΡΟΥ ΜΕ ΓΛΑΣΟ από τη σελίδα στο Facebook Οι Γεύσεις της Ελένης


Μπισκοτάκια βουτύρου με γλάσο

250 γρ. βιταμ με βουτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
1 αυγό
2 βανίλιες ή λίγο ξύσμα πορτοκάλι
1/2 κουπα ζάχαρη αχνη
3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Χτυπάμε στο μίξερ το βιταμ, Ρίχνουμε σταδιακά την άχνη... αφήνουμε 1-2' Και προσθέτουμε το αυγό... Μόλις το μείγμα μας είναι κρεμμωδεις Ρίχνουμε σιγά σιγά το αλεύρι... Η ζύμη πρέπει να είναι μαλακια αλλά να μην κολλάει... Την τυλίγουμε σε μεμβράνη και την βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον μισή ώρα...
Την βγάζουμε, ανοίγουμε φυλλο πάχους 1 εκ. Κόβουμε με κουπατ σε οτι σχήμα θέλουμε, τα βάζουμε σε ταψί που έχουμε στρώσει λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° για 12-13 λεπτά μέχρι να δούμε τις άκρες να παίρνουν χρώμα... τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν...

Για το γλάσο...
6 κ.σ. Αχνη ζάχαρη
3 κ.σ. ζεστό νερό
Χρώματα ζαχαροπλαστικής (προαιρετικα)

Ανακατεύουμε την άχνη με το νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθουν... Πρέπει να είναι σαν χυλός... οπότε θα το δούμε και ανάλογα θα προσθέσουμε αν χρειάζεται λίγο παραπάνω άχνη...
Παίρνουμε ένα ένα τα μπισκοτάκια μας, τα βουτάμε στο γλασο και τα αφήνουμε σε μια λαδόκολλα για να στεγνώσει...
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 50 μπισκοτάκια...