
ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ
Φτιάξτε μία υπέροχη πολύ εύκολη νηστίσιμη σοκολατόπιτα!!
ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Χτυπάμε στο μίξερ 250ml καλαμποκέλαιο με 300γρ ζάχαρη για 3 λεπτά.
- Προσθέτουμε 500ml χυμό πορτοκάλι με 2 κουταλάκια σόδα, 1 κουταλάκι αλάτι, 2 βανίλιες, 6 κουταλιές κακάο.
- Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σιγά σιγά 400γρ αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
- Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας.
- Ετοιμάζουμε το γλάσο:
- λιώνουμε σε μπεν-Μαρί 200γρ κουβερτούρα με 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη, 2 κουταλιές κονιάκ, 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο, 1 κουταλιά μαργαρίνη, 5 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά (αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα).
- Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο και απλώνουμε το γλασο!