Νηστίσιμη σοκολατόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Eva Triantafillidou για ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ από τη σελίδα στο Facebook Ζουζουνιες


Νηστίσιμη σοκολατόπιτα

Φτιάξτε μία υπέροχη πολύ εύκολη νηστίσιμη σοκολατόπιτα !!!

Υλικά εκτέλεση
Χτυπάμε στο μίξερ 250ml καλαμποκέλαιο με 300γρ ζάχαρη για 3 λεπτά.
Προσθέτουμε 500ml χυμό πορτοκάλι με 2 κουταλάκια σόδα, 1 κουταλάκι αλάτι, 2 βανίλιες, 6 κουταλιές κακάο.
Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σιγά σιγά 400γρ αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας.
Ετοιμάζουμε το γλάσο: 
λιώνουμε σε μπεν-Μαρί 200γρ κουβερτούρα με 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη, 2 κουταλιές κονιάκ, 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο, 1 κουταλιά μαργαρίνη, 5 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά (αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα).
Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο και απλώνουμε το γλασο!