Νηστίσιμη σοκολατόπιτα

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ

ΝΗΣΤΙΣΙΜΗ ΣΟΚΟΛΑΤΟΠΙΤΑ


Φτιάξτε μία υπέροχη πολύ εύκολη νηστίσιμη σοκολατόπιτα!!


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

  1. Χτυπάμε στο μίξερ 250ml καλαμποκέλαιο με 300γρ ζάχαρη για 3 λεπτά.
  2. Προσθέτουμε 500ml χυμό πορτοκάλι με 2 κουταλάκια σόδα, 1 κουταλάκι αλάτι, 2 βανίλιες, 6 κουταλιές κακάο.
  3. Συνεχίζουμε το χτύπημα ρίχνοντας σιγά σιγά 400γρ αλεύρι μέχρι να ομογενοποιηθεί.
  4. Ρίχνουμε το μείγμα σε βουτυρωμένο και αλευρωμένο ταψί και ψήνουμε για 40 λεπτά στους 180-200 βαθμούς ανάλογα το φούρνο μας.
  5. Ετοιμάζουμε το γλάσο: 
  6. λιώνουμε σε μπεν-Μαρί 200γρ κουβερτούρα με 2 κουταλιές άχνη ζάχαρη, 2 κουταλιές κονιάκ, 1 κουταλιά καλαμποκέλαιο, 1 κουταλιά μαργαρίνη, 5 κουταλιές νερό και ανακατεύουμε να ομογενοποιηθούν πολύ καλά (αν είναι πολύ πηχτό προσθέτουμε λίγο νερό ακόμα).
  7. Βγάζουμε το γλυκό από το φούρνο, το αφήνουμε 5-10 λεπτά να κρυώσει λίγο και απλώνουμε το γλασο!


Δημιουργός συνταγής: Eva Triantafillidou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget