Κουλουράκια Χριστουγεννιάτικα



Μια συνταγή της κυρίας Marina Markou για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΧΡΙΣΤΟΥΓΕΝΝΙΑΤΙΚΑ από την ομάδα στο Facebook Οι Νεες Συνταγες της μελι-τζ-Αννας


Κουλουράκια Χριστουγεννιάτικα

Με μια ζύμη μπορείτε να κάνετε διαφορά.

Συνταγή:
2 αβγά,
250γρ. Βούτυρο αγελαδινό μαλακό,
500γρ. Αλεύρι,
225γρ. Ζάχαρη,
δύο βανίλιες,
ένα κ.γ. μπέικιν παουτερ,
μια πρέζα αλάτι,
δύο κ.σ. κακάο,
μια κ.σ. κρύο νερό

Τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς στης αντίστασης για 10-12 λεπτά.
Βάζουμε στο κάδο του μίξερ το βούτυρο και το χτυπάμε πολύ καλά περίπου πέντε λεπτά μέχρι να διαλυθεί καλά η ζάχαρη.
Μετά βάζουμε ένα ένα τα αυγά τα χτυπάμε και αυτά πολύ καλά.
Μετά το αλάτι της βανίλιες και σιγά σιγά το αλεύρι και το μπέικιν παουτερ.
Μετά χωρίζουμε τη ζύμη στα δύο.
Στο ένα βάζουμε το νερό και το κακάο και το δουλεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί.
Τα τυλίγουμε σε μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για έξι ώρες.(εγώ το έκανα το βράδυ και το πρωί τα έκανα).
Την επόμενη μέρα βγάζουμε έξω το δουλεύουμε λίγο για να μαλακώσει και μετά το ανοίγουμε με τον πλάστη, περίπου τρία χιλιοστά.
Μπορείτε να παίξετε με την ζύμη.
Έκανα μερικά γεμιστά με μαρμελάδα (τα στρογγυλά) βάζουμε λίγη μαρμελάδα στην μέση και τα κλείνουμε.
Μετά ζεστάνουμε λίγοι από την μαρμελάδα και το βάζουμε γύρω γύρω και μετά το γυρνάμε μέσα σε τρούφα ή στην καρύδα.
Και από πάνω βάζουμε ζεστή μαρμελάδα.
Τα υπόλοιπα θα τα στολίσω αύριο.