
Τα τέλεια πανεύκολα ψωμάκια !!!! Δαγκωνιά και κρατς !!!Τραγανά απ έξω και μέσα αφρός !!!
Τη χώρισα σε 6 μέρη, άνοιξα μακρόστενα φύλλα 50 επί 10, με πινέλο πέρασα λίγο ηλιέλαιο, σκόρπισα και τριμμένο ρεγγατο, το τύλιξα σε κορδόνι και έδωσα σχήμα μπρετσελ
Σε νερό που βράζει έβαλα 1 κσ σόδα, με την τρυπητή κουτάλα έπαιρνα το κάθε ένα και το βούτηξα μέσα στο σοδονερο, τέλος από πάνω έβαλα τον κρόκο που είχα φυλάξει και έψησα στους 180 μέχρι που να ροδίσουν.
Έβαλα και λίγο ρεγγάτο μέσα και δεν σας λέω τίποτα!!!!
1 φακ ξηρή μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 αυγό και 1 ασπράδι
3 κσ ηλιέλαιο
1 κγ αλάτι
450 γμ αλεύρι γοχ
Υλικά
330 μλ νερό χλιαρό1 φακ ξηρή μαγιά
1 κγ ζάχαρη
1 αυγό και 1 ασπράδι
3 κσ ηλιέλαιο
1 κγ αλάτι
450 γμ αλεύρι γοχ
Εκτέλεση
Όλα μαζί τα έκανα ζύμη και την άφησα σκεπασμένη να διπλασιαστεί.Τη χώρισα σε 6 μέρη, άνοιξα μακρόστενα φύλλα 50 επί 10, με πινέλο πέρασα λίγο ηλιέλαιο, σκόρπισα και τριμμένο ρεγγατο, το τύλιξα σε κορδόνι και έδωσα σχήμα μπρετσελ
Σε νερό που βράζει έβαλα 1 κσ σόδα, με την τρυπητή κουτάλα έπαιρνα το κάθε ένα και το βούτηξα μέσα στο σοδονερο, τέλος από πάνω έβαλα τον κρόκο που είχα φυλάξει και έψησα στους 180 μέχρι που να ροδίσουν.
Δημιουργός συνταγής: Κωνσταντινιά ΠΚ