Γιουβαρλάκια



Μια συνταγή της κυρίας Αγγελικής Σκόνη για ΓΙΟΥΒΑΡΛΑΚΙΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ


Γιουβαρλάκια

600-700γρ. κιμά
1-2κρεμμυδια
1 καρότο
160-180γρ.ρυζι γλασε
Άνηθο, μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι
Ελαιόλαδο
Για το αυγολέμονο
1-2 λεμόνια
2 αυγά
2 κουτ.γλυκου κορν φλαουρ

Ζυμωνω τον κιμά με ολα τα υλικά και αφήνω στο ψυγείο περίπου μισή ώρα
Στην συνέχεια φτιάχνω μπαλάκια (σαν καρύδια) και τα στρώνω στην κατσαρόλα
Ρίχνω λάδι και νερό ζεστό,από μία άκρη για να μην διαλυθούν,μέχρι να σκεπαστούν τα γιουβαρλάκια μου
Σιγοβραζω για να μην σκορπίσει ο κιμάς,όταν δω πως το ρύζι έχει σκάσει,ετοιμάζω το αυγολέμονο
Σε μία λεκανιτσα ρίχνω τα αυγά και χτυπάω πολύ καλά,στην συνέχεια ρίχνω το λεμόνι σιγά σιγά και ανακατεύω καθόλη την διάρκεια,στο τέλος βάζω το ζουμακι από τα γιουβαρλάκια και το κορν φλαουρ, σερβίρω ζεστά
Για να μην κόψει το αυγολέμονο θα πρέπει όλα τα υλικά να μπαίνουν σε ροή κλωστής