Κιμαδόπιτα



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κιμαδόπιτα

Για το φύλλο
2 φλ αλέυρι
1 κ.γ αλάτι
1 κρασοπότηρο λάδι
2 κ.σ ξυδι
1 φλ νερό χλιαρό περίπου 

Για την γέμιση
750 γρ κιμά ανάμεικτο
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 κρασοπότηρο κρασί
2 ντομάτες ψιλοκομμένες
Λάδι αλάτι πιπέρι πάπρικα γλυκιά
3 κ.σ κεφαλοτύρι τριμμένο
Σουσάμι 

Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι με το λάδι και το τρίβω με τα δάχτυλα να απορροφηθεί προσθέτω το ξύδι το αλάτι και σιγά σιγά το νερό ζυμώνοντας.
Αφηνω σε λαδωμένο μπολ μια ώρα σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
Τριγαρίζω το κρεμμύδι και τον κιμά σβήνω με το κρασί αφήνω λίγο να εξατμιστεί προσθέτω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι πάπρικα και λίγο νερό και βράζω μέχρι να πιεί τα υγρά του. Αφήνω λίγο να κρυώσει προσθέτω το κεφαλοτύρι και αφηνω στην άκρη.
Στρώνω 2 φύλλα κάτω λαδώνοντας το κάθε φύλλο βάζω την γέμιση και δύο φύλλα πάνω λίγο σουρωτά.χαραζω ελαφρά Ρίχνω λίγο λάδι το σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!!!