Κιμαδόπιτα



ΚΙΜΑΔΟΠΙΤΑ

Υλικά

Για το φύλλο
  • 2 φλ. αλεύρι
  • 1 κ.γ αλάτι
  • 1 κρασοπότηρο λάδι
  • 2 κ.σ. ξύδι
  • 1 φλ. νερό χλιαρό περίπου 

Για τη γέμιση
  • 750 γρ. κιμά ανάμεικτο
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 κρασοπότηρο κρασί
  • 2 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • λάδι 
  • αλάτι 
  • πιπέρι 
  • πάπρικα γλυκιά
  • 3 κ.σ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • σουσάμι 

Εκτέλεση

  1. Βάζω σε ένα μπολ το αλεύρι με το λάδι και το τρίβω με τα δάχτυλα να απορροφηθεί.
  2. Προσθέτω το ξύδι, το αλάτι και σιγά - σιγά το νερό ζυμώνοντας.
  3. Αφήνω σε λαδωμένο μπολ για μια ώρα σκεπασμένο να ξεκουραστεί.
  4. Τσιγαρίζω το κρεμμύδι και τον κιμά, σβήνω με το κρασί και αφήνω λίγο να εξατμιστεί.
  5. Προσθέτω τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι, πάπρικα και λίγο νερό και βράζω μέχρι να πιεί τα υγρά του.
  6. Αφήνω λίγο να κρυώσει, προσθέτω το κεφαλοτύρι και αφήνω στην άκρη.
  7. Στρώνω 2 φύλλα κάτω λαδώνοντας το κάθε φύλλο, βάζω τη γέμιση και 2 φύλλα πάνω λίγο σουρωτά.
  8. Χαράζω ελαφρά, ρίχνω λίγο λάδι, πασπαλίζω με το σουσάμι και ψήνω στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα!


Credits:

Αλεξάνδρα Κυριάκη