
Υλικά
2 αυγά,230 γραμμάρια αλεύρι φαρίν απ κοσκινισμένο,
50 ml σπορέλαιο,
60 ml γάλα,
1 βανίλια,
100 γραμμάρια.ζάχαρη
Εκτέλεση
Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη, ρίχνουμε το σπορέλαιο, το γάλα τέλος το αλεύρι και την βανίλια σιγά σιγά.Προηγουμένως έχουμε βάλει στην κατάψυξη ίσα με ένα κουταλάκι του γλυκού μπουκίτσες Μερέντα να παγώσουν.
Οπότε συνεχίζουμε τοποθετούμε μείγμα στα φορμάκια μέχρι την μέση τους βάζουμε ένα κομματάκι παγωμένο Μερέντα και τοποθετούμε πάνω μείγμα.
Τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά φυσικά τον φούρνο.
Όταν τα βγάλουμε τα αφήνουμε 10 λεπτά θερμοκρασία δωματίου και τα ξεφορμάρομαι.
Γλάσο
Ζεσταίνουμε 150 γραμμάρια κρεμά γάλακτος και την ρίχνομαι στο μπολ που έχουμε μέσα σπασμένη κουβερτούρα 120 γραμμάρια ανακατεύουμε.Την αφήνουμε να σταθεί σε θερμοκρασία δωματίου 5 λεπτά και στην συνέχεια βουτάμε το καθένα μάφινς από το πάτο τους.
Επάνω διακοσμούμε με ότι θέλουμε π.χ σοκολάτα ή και τριμμένη κουβερτούρα!
Δημιουργός συνταγής: Tzeni Tsanaktsidou