Γιουβέτσι στο φούρνο με γεμιστά κεφτεδάκια



Μια συνταγή για ΓΙΟΥΒΕΤΣΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΓΕΜΙΣΤΑ ΚΕΦΤΕΔΑΚΙΑ από τη σελίδα στο Facebook Οι Γεύσεις της Ελένης


Γιουβέτσι στο φούρνο με γεμιστά κεφτεδάκια

Για τα κεφτεδάκια :
1 κιλό κιμά μοσχαρίσιο
2 κρεμμύδια
2 αυγά
3-4 φέτες μπαγιάτικο ψωμί μουλιασμένο σε γάλα
3 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Πάπρικα γλυκιά
1/2 ματσάκι φρέσκο μαιντανό
1/2 ματσάκι φρέσκο δυόσμο
2 κ.γ. Ρίγανη ξερή
Για την γεμιση:
Φέτα σε κομματάκια
Για το γιουβέτσι :
1 1/2 κούπα κριθαράκι μέτριο
3-4 κούπες νερό
1 κύβο λαχανικών ή ζυμαρικών
1 κουτί ντοματακια κομμένα
2 ντομάτες τριμμενες
2 κρεμμύδια τριμμένα
ελαιόλαδο
αλάτι
πιπέρι
Παπρικα

Ζυμώνουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια και τα αφήνουμε για μισή με 1 ώρα στο ψυγείο...
Πλάθουμε κεφτεδάκια, τα γεμιζουμε με ενα κομματακι φέτα, Τα περνάμε απο το τηγάνι και τα αφήνουμε στην άκρη.....
Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε ένα βαθύ τηγανι και σοτάρουμε τα κρεμμύδια, προσθέτουμε τις ντομάτες, την παπρικα, το νερο και τον κυβο...Αλατοπιπερώνουμε και αφήνουμε να πάρει μία βράση....
Μεταφέρουμε σε ένα ταψι και το βάζουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170° στον αέρα.... αφηνουμε να βράσει για 10 λεπτα.... μετα προσθετουμε το κριθαράκι.... ανακατεύουμε τακτικά να μην μας κολλήσει... μετα απο κανα 10λεπτο τοποθετουμε από πάνω τα κεφτεδάκια....Ψήνουμε για περίπου 20 λεπτα μέχρι να χυλώσει το κριθαράκι και να ψηθούν τα κεφτεδάκια... Αν χρειάστει στη διαρκεια του ψησιματος προσθετουμε ζεστό νερο.....