Κολοκύθα γλυκό του κουταλιού

Μια συνταγή της κυρίας Aggelikh Kourtzi για ΚΟΛΟΚΥΘΑ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Καθαρίζουμε και κόβουμε το κολοκύθι σε κομμάτια.Εγω το έκοψα λωρίδες με το peeler και το εκανα τριανταφυλλακι.
Λιωνουμε μια κουταλιά της σούπας ασβέστη σε μια κούπα μεγάλη νερό. Βάζουμε το κολοκύθι μέσα για 5 ώρες.Μετά το βγάζουμε και το πλένουμε καλά.
Το αποβραζουμε και το βάζουμε σε νερό με λεμόνι για 1 ώρα περίπου.
Για 11/2 κιλό κολοκύθι κανουμε ένα σιρόπι με 1 1/1κιλο ζάχαρη και τρία ποτήρια νερό.Το βράζουμε για πέντε λεπτά και προσθέτουμε το κολοκύθι βραζοντας ακόμη είκοσι λεπτά.
Το αφήνουμε μεχρι το πρωί και το δένουμε βραζοντας το είκοσι λεπτά.
Στο τελευταίο πεντάλεπτο ριχνουμε 2 κ.σ γλυκόζη αρμπαροριζα και λίγο λεμόνι.