Λεμονάτος αρακάς με αγκινάρες



ΛΕΜΟΝΑΤΟΣ ΑΡΑΚΑΣ ΜΕ ΑΓΚΙΝΑΡΕΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας ‎Marina Hatzidaki από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Λεμονάτος αρακάς με αγκινάρες

Υλικά
Μισό κιλό αρακά κατεψυγμένο
Μισό κιλό αγκινάρες έβαλα από αυτές που έχω καταψύξει εγώ
2-3 καροτάκια
1 κρεμμύδι ξερό
1 πατάτα προαιρετικά
2 πράσινα κρεμμυδάκια
Άνηθο ψιλοκομμένο
Αλάτι πιπέρι
Χυμό λεμονιού
Κορν φλάουρ

Εκτέλεση
Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σωτάρουμε με το ελαιόλαδο και τον αρακά... Προσθέτουμε το καρότο λίγο νεράκι αλατοπίπερο και αφήνουμε να σιγοβράσει για 10 λεπτά....στη συνέχεια προσθέτουμε τα πράσινα κρεμμυδάκια την αγκινάρα τη πατάτα αν θέλουμε, νεράκι και αφήνουμε να σιγοβράσει μέχρι να ψηθεί και να μελώσει... Τέλος όταν είναι έτοιμο ψιλοκόβουμε τον άνηθο στο φαγητό μας, στύβουμε χυμό λεμονιού και αραιώνουμε ένα έως δύο κουταλάκια κορν φλάουρ... το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε αφήνουμε να πάρει μία βράση και είναι έτοιμο.