Καλαμαράκια μεγάλα γεμιστά



ΚΑΛΑΜΑΡΑΚΙΑ ΜΕΓΑΛΑ ΓΕΜΙΣΤΑ


Έγινε μέλι!!!!!!!
Κάντε το!!!!!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Γέμιση:
  1. Σοτάρω σε ελαιόλαδο 2 ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙΑ ΧΛΩΡΑ.
  2. Ρίχνω ψιλοκομμένα τα ΠΛΟΚΑΜΑΚΙΑ ΤΩΝ ΚΑΛΑΜΑΡΙΩΝ και συνεχίζω το σοτάρισμα.
  3. Προσθέτω 2 με 3 φλιτζανάκια ΚΙΤΡΙΝΟ ΡΥΖΙ ΤΥΠΟΥ BONNET, μια χούφτα ΞΑΝΘΗ ΚΟΡΙΝΘΙΑΚΗ ΣΤΑΦΙΔΑ, μια χούφτα ΚΟΥΚΟΥΝΑΡΙ, λίγο ΑΝΗΘΟ ψιλοκομμένο, μια φλιτζάνα ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, λίγο PUMMARO, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ και βράζω ελάχιστα.

Σάλτσα:
  1. Σοτάρω ένα ΚΡΕΜΜΥΔΑΚΙ ΧΛΩΡΟ.
  2. Ρίχνω μια φλιτζάνα ΦΡΕΣΚΙΑ ΝΤΟΜΑΤΑ, λίγο ΑΝΗΘΟ, λίγο ΝΕΡΑΚΙ, ΑΛΑΤΙ και ΠΙΠΕΡΙ και βράζω ελάχιστα.

Εκτέλεση
  1. Γεμίζω τα καλαμαράκια, τα βάζω σε ταψάκι, κλείνω κάθε ένα με οδοντογλυφίδα και τριγύρω σκορπώ την γέμιση που περίσσεψε.
  2. Από πάνω ρίχνω τη σαλτσούλα και ζεστό νεράκι.
  3. Ψήνω στους 150 με 160 βαθμούς σε αερόθερμο φούρνο.