Καριόκες



Μια συνταγή της κυρίας Vasia Zaglara για ΚΑΡΙΟΚΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Καριόκες

(σαν μελομακάρονα με επικάλυψη σοκολάτας) χωρίς ψήσιμο!!!

Υλικά
150 γρ βρόμη περασμένη στο μπλέντερ
100 καρύδια ψιλοκομμένα
200 γρ βασιλικούς χουρμάδες χωρίς τα κουκούτσια
Λίγο κονιάκ ή νερό για να μουλιασουμε τους χουρμάδες
1 κουτ γλυκού γεμάτο κανέλα
¼ κουτ γλυκού μοσχοκάρυδο
¼ κουτ γλυκού γαρύφαλλο
2 κουτ γλυκού μέλι (προαιρετικά)
Ξύσμα και χυμό από ένα πορτοκάλι
2 κουβερτούρες στέβια ή κανονικές για την επικάλυψη.

Κόβουμε τους χουρμάδες και τους βάζουμε σε μπολ με το κονιάκ ή το νερό να μουλιασουν για 30 λεπτά.
Όταν περάσει ο χρόνος τους βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το νερό ή το κονιάκ και τους χτυπάμε τα γίνουν πάστα.
Σε μπόλ ρίχνουμε την βρόμη που την έχουμε κάνει πούδρα στο μπλέντερ ,τα καρύδια ψιλοκομμένα, το χυμό πορτοκαλιού, το ξύσμα πορτοκαλιού, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το γαρύφαλλο και την πάστα από τους χουρμάδες.
Βάζουμε για λίγο στο ψυγείο να σφίξει.
Πλάθουμε σαν μελομακάρονα και τα βουτάμε στην κουβερτούρα την οποίο έχουμε λιώσει.