
Υπέροχη και εύκολη
10 γρ μπεικιν παουντερ
165 σόδα αναψυκτικό
1 κουτ γλυκού αλάτι
85 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου.
Τυριά τριμμένα ( γκούντα, ένταμ, ρεγκάτο) ότι έχουμε
Ζυμώνουμε σε ωραία ζύμη.
Αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγουν φύλλο το στρώνουμε σε ταψί , από πάνω βάζουμε τα τυριά και κλείνουμε με δεύτερο φύλλο.
Επάλειψη με έναν κρόκο αυγού και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 , αντιστάσεις ,για 45 με 50 λεπτά περίπου.
Υλικά
365 αλεύρι για όλες τις χρήσεις10 γρ μπεικιν παουντερ
165 σόδα αναψυκτικό
1 κουτ γλυκού αλάτι
85 γρ βούτυρο θερμοκρασία δωματίου.
Τυριά τριμμένα ( γκούντα, ένταμ, ρεγκάτο) ότι έχουμε
Εκτέλεση
Σε Μπολ βάζουμε το αλεύρι, το μπεικιν, το αλάτι τη σόδα ανακατεύουμε λίγο και στη συνέχεια ρίχνουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου.Ζυμώνουμε σε ωραία ζύμη.
Αφήνουμε 15 λεπτά να ξεκουραστεί.
Ανοίγουν φύλλο το στρώνουμε σε ταψί , από πάνω βάζουμε τα τυριά και κλείνουμε με δεύτερο φύλλο.
Επάλειψη με έναν κρόκο αυγού και σουσάμι.
Ψήνουμε στους 180 , αντιστάσεις ,για 45 με 50 λεπτά περίπου.
Δημιουργός συνταγής: Vasia Zaglara