Αρνάκι γάλακτος φρικασέ



ΑΡΝΑΚΙ ΓΑΛΑΚΤΟΣ ΦΡΙΚΑΣΕ

Υλικά!
1500 γρ αρνάκι
3 μαρούλια
8 - 10 κρεμμυδάκια χλωρά
1 ματσάκι μάραθο
1 ματσάκι δυόσμο
Ελαιόλαδο
Αλάτι πιπέρι.

Για το αυγολέμονο
2 αυγά
Χυμό από 2-3 λεμόνια
1/2 κουταλάκι κορνφλάουρ

Εκτέλεση
Πλένουμε και στραγγίζουμε το κρέας.
Σε κατσαρόλα ρίχνουμε το λάδι να ζεστάνει.
Αφού ζεσταθεί αρκετά το λάδι (όχι να κάψει και μαυρίσει) βάζουμε το κρέας να ροδίσει από όλες τις πλευρές.
Αφού ροδίσει ρίχνουμε ζεστό νερό να το σκεπάζει και το αφήνουμε να σιγοβράσει.
Εν τω μεταξύ καθαρίζουμε τα μαρούλια από τα εξώφυλλα, κρατάμε τις καρδιές για σαλάτα και τα πλένουμε.
Πλένουμε τα κρεμμυδάκια, τον μάραθο και τον δυόσμο.
Σε μια λεκάνη κόβουμε τα μαρούλια σε ό,τι μέγεθος εμείς θέλουμε, τα κρεμμυδάκια, τον μάραθο και το δυόσμο.
Αφού βράσει το κρέας και μαλακώσει το αφαιρούμε από την κατσαρόλα και ρίχνουμε τα μαρούλια με τα μυρωδικά.
Τα αφήνουμε να βράσουν και επιστρέφουμε το κρέας στην κατσαρόλα.
Ρίχνουμε αλάτι, πιπέρι και δοκιμάζουμε όσο θέλουμε.
Αφού βράσουν και το φαγητό μας μείνει με λίγο ζουμάκι ετοιμάζουμε το αυγολέμονο.
Χωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους και τα χτυπάμε να αφρατέψουν.
Προσθέτουμε τους κρόκους και συνεχίζοντας το χτύπημα ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και το κορνφλάουρ.
Με βαθιά κουτάλα παίρνουμε από την κατσαρόλα όπως βράζει ζωμό και το ρίχνουμε λίγο - λίγο με μικρή ροή μέσα στα αυγά συνεχίζοντας το ανακάτεμα να ζεσταθούν τα αυγά.
Τραβάμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και αδειάζουμε σιγά - σιγά το μείγμα των αυγών στην κατσαρόλα.
Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στην φωτιά και αφήνουμε να πάρει μερικές βράσεις σε σιγανή θερμοκρασία και αποσύρουμε.



Credits:
Litsa Kokkoni
ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ