Μπατόν σαλέ ή κριτσίνια αλμυρά



Μια συνταγή της κυρίας Κωνστανίνα Πιλάλη για ΜΠΑΤΟΝ ΣΑΛΕ Ή ΚΡΙΤΣΙΝΙΑ ΑΛΜΥΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μπατόν σαλέ ή κριτσίνια αλμυρά

Γιατί καμιά φορά θέλουμε και κάτι αλμυρό !!!!

Υλικά
150 γραμμάρια βιταμ κυβο σε θερμοκρασία δωματίου.
150 γραμμάρια αραβοσιτελαιο.
150 γραμμάρια παρμεζάνα τριμμένη.
130 γραμμάρια γάλα φρέσκο πλήρες.
Αλάτι, πιπέρι.
1 κ.γ.μπεικιν
500 γραμμαρια αλεύρι
γ.ο.χ.

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Τα βάζουμε όλα μαζί στο μπλέντερ, εκτός από το
αλεύρι.
Θα γίνουν σαν κρέμα.
Αδειάζουμε το μίγμα σε μια λεκανιτσα και προσθέτουμε σιγά σιγά το
αλεύρι.
Αφήνουμε να ξεκουραστεί
30 λεπτά.
Πλάθουμε..
Βάζουμε πάνω σε χαρτί ψησίματος και ψήνουμε
σε προθερνασμενο φούρνο στους 180 β για περίπου 20 λεπτά.
Από πανω βάζουμε ότι μας αρέσει.
Εγώ σε μερικά έβαλα σουσάμι και σε άλλα πάπρικα γλυκιά.
Μπορείτε να βάλετε και τυρί τριμμένο.
Καλή επιτυχία σε όποια κυρία τα φτιάξει.