Πάστα Φλώρα



Μια συνταγή της κυρίας Tzeni Tsanaktsidou για ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Πάστα Φλώρα

ΑΠΟ ΤΗΝ ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ,ΓΕΥΣΤΙΚΗ,ΤΕΛΕΙΑ ΠΑΣΤΑ ΦΛΩΡΑ ΠΟΥ ΘΑ ΕΧΕΤΕ ΦΤΙΑΞΕΙ!!

ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ:
2 αυγά,
150 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο,
300 γραμμάρια αλεύρι ,
1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ,
1 βανίλια,
2 κουταλιές της σούπας φρέσκο γάλα,
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη,
300 γραμμάρια μαρμελάδα φράουλα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βάζουμε μια λαδόκολλα στον πάγκο τοποθετούμε το αλεύρι,και το μπέικιν, την βανίλια παίρνουμε το παγωμένο βούτυρο από την κατάψυξη και με το τρίφτη το τρίβουμε πάνω στο αλεύρι.
Στην συνέχεια με τα.χέρια μας το ψιχουλιάζουμε .
Σε ένα μπολ χτυπάμε τα αυγά με το γάλα και την ζάχαρη και κάνουμε μια λακκούβα στο αλεύρι και τα ρίχνουμε μέσα και τα ζυμώνουμε εάν είναι λίγο σφιχτή ρίχνουμε λίγο γάλα.
Τοποθετούμε την ζύμη σε διάφανη μεμβράνη η και σακούλα και την τοποθετούμε στο ψυγείο για 30 λεπτά.
Στην συνέχεια την βγάζουμε και κόβουμε λίγη και την αφήνουμε στην άκρη.
Ανοίγουμε φύλλο την περισσότερη ζύμη και τα πλαϊνά τα κόβουμε και τα γυρνάμε.
Τοποθετούμε την μαρμελάδα και την υπόλοιπη ζύμη την ανοίγουμε ένα λεπτό φύλλο και κόβουμε λεπτές λωρίδες.
Της τοποθετούμε πάνω στην μαρμελάδα.
Αλείφουμε με κρόκο αυγού και την ψήνουμε στους 180 βαθμούς προθερμασμένο φούρνο αντιστάσεις μεσαία σχάρα για 20 λεπτά φυσικά ανάλογα τον φούρνο!