
Υλικά
(για περίπου 1 μπολ – οι ποσότητες μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις μας)
Δημιουργός συνταγής: Τζωρτζίνα Κοκκότη - 1 πιπεριά Φλωρίνης (ωμή)
- 200 γρ. πικάντικη φέτα
- 1 κ.σ. τυρί κρέμα
- 2 κ.γ. μπούκοβο (ή λιγότερο, αν θέλουμε πιο ήπια γεύση)
- ½ σφηνάκι ελαιόλαδο (περίπου 20 ml)
- 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
- 1 πρέζα αλάτι (δοκιμάζουμε, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή)
Εκτέλεση
- Πλένουμε καλά την πιπεριά Φλωρίνης και την ψιλοκόβουμε.
- Την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και το ξύδι και πολτοποιούμε.
- Προσθέτουμε στο μπλέντερ τη φέτα, το τυρί κρέμα, το μπούκοβο και το αλάτι. Πολτοποιούμε ξανά μέχρι να έχουμε μια κρέμα απαλή και ομοιογενή.
- Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση ανάλογα με τα γούστα μας — μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμα πιπεριά, περισσότερο τυρί κρέμα για πιο ήπια υφή ή έξτρα μπούκοβο για τους τολμηρούς.
- Μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις.
- Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, παξιμάδια ή μέσα σε πίτες.