Τυροκαυτερή με φέτα και πιπεριά Φλωρίνης

Υλικά

(για περίπου 1 μπολ – οι ποσότητες μπορούν να προσαρμοστούν στις προτιμήσεις μας)
  • 1 πιπεριά Φλωρίνης (ωμή)
  • 200 γρ. πικάντικη φέτα 
  • 1 κ.σ. τυρί κρέμα 
  • 2 κ.γ. μπούκοβο (ή λιγότερο, αν θέλουμε πιο ήπια γεύση) 
  • ½ σφηνάκι ελαιόλαδο (περίπου 20 ml) 
  • 1 κουταλάκι γλυκού ξύδι
  • 1 πρέζα αλάτι (δοκιμάζουμε, γιατί η φέτα είναι ήδη αλμυρή)

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά την πιπεριά Φλωρίνης και την ψιλοκόβουμε.
  2. Την βάζουμε στο μπλέντερ μαζί με το ελαιόλαδο και το ξύδι και πολτοποιούμε. 
  3. Προσθέτουμε στο μπλέντερ τη φέτα, το τυρί κρέμα, το μπούκοβο και το αλάτι. Πολτοποιούμε ξανά μέχρι να έχουμε μια κρέμα απαλή και ομοιογενή. 
  4. Δοκιμάζουμε και προσαρμόζουμε τη γεύση ανάλογα με τα γούστα μας — μπορούμε να προσθέσουμε λίγη ακόμα πιπεριά, περισσότερο τυρί κρέμα για πιο ήπια υφή ή έξτρα μπούκοβο για τους τολμηρούς. 
  5. Μεταφέρουμε σε μπολ, σκεπάζουμε και διατηρούμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 30 λεπτά πριν το σερβίρισμα, ώστε να δέσουν οι γεύσεις. 
  6. Σερβίρουμε με φρυγανισμένο ψωμί, παξιμάδια ή μέσα σε πίτες.

Δημιουργός συνταγής: Τζωρτζίνα Κοκκότη