Μελομακάρονα με σοκολάτα



ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ


ΣΥΝΤΑΓΗ ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ ΜΕΛΟΜΑΚΑΡΟΝΑ: ΜΕΤΡΑΜΕ ΜΕ.ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΤΗΡΙ ΟΛΑ ΤΑ ΥΛΙΚΑ :
500 γραμμάρια αλεύρι για όλες της χρήσεις,
μισό ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό,
2,5 και μισό ποτήρια ελαιόλαδο,
1 ποτήρι ζάχαρη,
3 πορτοκάλια μέτρια το χυμό και το ξύσμα τους,
μισό κουταλάκι του γλυκού κανέλα,
μισό κουταλάκι του γλυκού σόδα,
μισό κουταλάκι του γλυκού μπέικιν πάουντερ,
4 κουταλιές της σούπας κονιάκ!

ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Δουλεύουμε το λάδι με την ζάχαρη.
Ρίχνουμε το χυμό αφού μέσα διαλύσουμε την σόδα να αφρίσει.
Ρίχνουμε το ξύσμα, την κανέλα, το γαρίφαλο, το σιμιγδάλι, το μπέικιν και τέλος το αλεύρι σιγά - σιγά
Ζυμώνουμε πολύ λίγο δεν θέλουμε να σφίξει το μείγμα!
Τα πλάθουμε ότι σχέδιο θέλουμε και τα τοποθετούμε στην λαδόκολλα στο ταψί.
Τα τρυπάμε με πιρούνι πολλές τρύπες.
Τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς, σε προθερμασμένο φούρνο μέχρι να πάρουν χρώμα.

ΣΙΡΟΠΙ:
Βράζουμε 2 ποτήρια νερού νερό, 2 ποτήρια νερού ζάχαρη, 200 γραμμάρια μέλι, 1 πορτοκάλι ολόκληρο κομμένο στα 2.
Μόλις αρχίζει να βράζει το κατεβάζουμε και το αφήνουμε να παγώσει.
Σιροπιάζουμε τα μελομακάρονα ζεστά με κρύο σιρόπι, ποτέ το αντίθετο!
Τα αφήνουμε όλη νύχτα!

ΓΛΑΣΣΟ:
Λιώνουμε 300 γραμμάρια κουβερτούρα σε μπεν μαρι, βάζουμε μέσα 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο και ανακατεύουμε.
Παίρνουμε μελομακάρονο, το βουτάμε μέσα και τα τοποθετούμε σε σχάρα.
Επάνω ψιλοκομμένο καρύδι.