Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες



ΝΗΣΤΙΣΙΜΟΙ ΛΑΧΑΝΟΝΤΟΛΜΑΔΕΣ ---> Μια συνταγή της κυρίας ‎Ρήνα Κοντού από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Νηστίσιμοι λαχανοντολμάδες

1 μεγάλο λάχανο το οποίο ζεμάτισα 15 λεπτά 
4 φλυτζάνια του τσαγιού ρύζι Καρολίνα 
1 φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο 
3 κρεμμύδια 
4 καρότα τριμμένα στο ρεντέ
2 πιπεριές κέρατο και δύο κόκκινες 
μαϊντανό, μισό ματσάκι 
4 κουταλιές της σούπας κονκασε 
1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη 
1 κουταλάκι πιπέρι 
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι 
1 κύβο λαχανικών 
2 κουταλάκια ξυνο 
1 κουταλάκι πάπρικα γλυκιά 

Σοτάρισα το κρεμμύδι με το λάδι, τα καρότα, τις πιπεριές, το ρύζι, τη ντομάτα και πρόσθεσα 2 ποτήρια νερό.
Αφού έβρασαν 5 λεπτά απέσυρα από την εστία και πρόσθεσα τα μπαχαρικά και τον μαϊντανό.
Αφού τα τύλιξα, διέλυσα 1 κύβο λαχανικών, 1 κουταλάκι κοφτό αλάτι και 1 κουταλάκι λεμόνι σε 2 φλυτζάνια του τσαγιού νερό και μισό φλυτζάνι του τσαγιού ελαιόλαδο και περίχυσα τους ντολμάδες.
Τοποθέτησα από πάνω ένα πιάτο και μόλις άρχισαν να βράζουν έκλεισα τη χύτρα και έβρασα 20 λεπτά.
Έκλεισα το μάτι χωρίς να το αποσύρω από το μάτι, με τη θερμοκρασία εξακολουθούν να βράζουν.
Αν δεν τα βάλετε στη χύτρα χρειάζονται το διπλάσιο χρόνο και νερό ίσα που να σκεπάζει το πιάτο. 
Αν θέλετε να κάνετε λιγότερους λαχανοντολμάδες μειώσετε τα υλικά. εγώ έκανα αρκετούς να φάνε και τα εγγόνια μου.
Επίσης μπορείτε να βάλετε και μανιτάρια, εγώ δεν έβαλα για να φάνε τα μικρά.
Έγιναν πεντανόστιμοι, πιστέψτε με!