Χοιρινό εξοχικό στο φούρνο

Χοιρινό εξοχικό

ΧΟΙΡΙΝΟ ΕΞΟΧΙΚΟ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ


ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε μονοκόμματο κομμάτι ΛΑΙΜΟ ΧΟΙΡΙΝΟ και λέμε στο χασάπη να το κόψει σε χοντρές φέτες όπως στη φωτογραφία. Αυτό που βλέπετε είναι 1,5 κιλό.
Παίρνουμε το ΚΡΕΑΣ το ρίχνουμε σε μια λεκάνη, βάζουμε ΑΛΑΤΙ, ΠΙΠΕΡΙ ΧΟΝΤΡΟΤΡΙΜΜΕΝΟ (του πάει πολύ), ΛΑΔΙ, ΡΙΓΑΝΗ και τρίβουμε 5 σκελίδες ΣΚΟΡΔΟ.
Το αφήνουμε λίγο στο ψυγείο και ξεκινάμε το στήσιμο.
Έχουμε κόψει ΝΤΟΜΑΤΕΣ σε ροδέλες, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΟΚΚΙΝΕΣ και ΠΡΑΣΙΝΕΣ σε ροδέλες και τις βάζουμε εναλλάξ στις εγκοπές.
Ρίχνουμε και ένα ποτήρι ΝΕΡΟ με λίγο ΛΑΔΙ στο ταψί.
Κλείνουμε καλά με αλουμινόχαρτο και το ξεχνάμε για 2 ώρες περίπου .
Όσο κρέας έχετε σε κιλά για τόσες ώρες περίπου ψήνετε.

Χοιρινό εξοχικόΧοιρινό εξοχικό