Χοιρινό με σέλινο αυγολέμονο

Χοιρινό με σέλινο

ΧΟΙΡΙΝΟ ΜΕ ΣΕΛΙΝΟ ΑΥΓΟΛΕΜΟΝΟ


Υλικά
  • 1 κιλό χοιρινό
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 πορτοκάλια
  • 2 λεμόνια
  • 1 1/2 σέλινο
  • 1 ντομάτα σε φέτες
  • Αλάτι πιπέρι
  • Ζωμό λαχανικών

Εκτέλεση
Σοτάρω το κρέας, ρίχνω το κρεμμύδι τριμμένο και το σοτάρω κι αυτό.
Σβήνω με το πορτοκάλι, προσθέτω το κρασί και τα υπόλοιπα υλικά και σιγοβράζω.
Ζεματίζω πρώτα τα χοντρά κομμάτια από το σέλινο και τα βγάζω όταν μαλακώσουν.
Ρίχνω τα φύλλα και όταν μαλακώσουν τα βγάζω και αυτά .
Όταν το κρέας μαλακώσει απλώνω στη κατσαρόλα τα χοντρά κομμάτια και στη συνέχεια τα φύλλα από πάνω.
Βράζουν με το κρέας 10 λεπτά και ετοιμάζω το αυγολέμονο.


Αυγολέμονο

Υλικά  
  • 3 αυγά
  • 2 λεμόνια


Εκτέλεση
Χτυπάμε πρώτα τα ασπράδια, προσθέτουμε τους κρόκους, έπειτα προσθέτουμε σιγά - σιγά το λεμόνι και με μια κουτάλα το ζωμό από την κατσαρόλα.
Ρίχνουμε σιγά - σιγά στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε καλά.
Προσοχή!!!!
Δεν βάζουμε πάλι στη φωτιά την κατσαρόλα!

Χοιρινό με σέλινοΧοιρινό με σέλινο

Credits:
Nancy Michalakou