Κουλουράκια πορτοκαλιού



Μια συνταγή της κυρίας Elena Psillia για ΚΟΥΛΟΥΡΑΚΙΑ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κουλουράκια πορτοκαλιού

Πεντανόστιμα και πολύ εύκολα 😋 να τα φτιάξετε οπωσδήποτε !!!

Υλικά:
1 κούπα ηλιέλαιο
1 κούπα ζάχαρη
1 κούπα χυμό πορτοκάλι
1/4 κούπας κονιάκ
2 κ.γ. σόδα
Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
1 κ.γ. γαρύφαλλο σκόνη
2 κ.γ. κανέλα σκόνη
1 κιλό αλεύρι γ.ο.χ.
Σουσάμι

Εκτέλεση:
Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε το λάδι με τη ζάχαρη και ανακατεύετε μέχρι να λιώσει η ζάχαρη.
Στον χυμό πορτοκάλι διαλύετε τη σόδα (προσοχή γιατί φουσκώνει) και το προσθέτετε στο μείγμα. Ανακατεύετε και προσθέτετε το κονιάκ, το ξύσμα, το γαρύφαλλο και την κανέλα και τα αναμιγνύετε. Ανακατεύετε σε μια ποσότητα αλεύρι (από το 1 κιλό) το μπέικιν, το προσθέτετε στο μείγμα και μετά λίγο - λίγο προσθέτετε το υπόλοιπο αλεύρι.
Ίσως να χρειαστεί λίγο παραπάνω ή ελάχιστα λιγότερο.
Πλάθετε κουλουράκια σε ό,τι σχήμα θέλετε, τα περνάτε αν θέλετε από το σουσάμι, τα αραδιάζετε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 20 με 25 λεπτά.
Τα βγάζετε σε σχάρα να κρυώσουν και τα αποθηκεύετε σε μεταλλικά κουτιά.
Στο μέγεθος που βλέπετε έβγαλα 71 κουλουράκια.
Γίνονται πεντανόστιμα. 
Μπορείτε να μην βάλετε σουσάμι.