Μπισκότα λεμονιού με Λευκή σοκολάτα



Μια συνταγή για ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΛΕΜΟΝΙΟΥ ΜΕ ΛΕΥΚΗ ΣΟΚΟΛΑΤΑ από τη σελίδα στο Facebook Οι Γεύσεις της Ελένης


Μπισκότα λεμονιού με Λευκή σοκολάτα

600 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
250 γρ. βιταμ soft
150 γρ. ζάχαρη
100 γρ. φουντούκια καρβουρδισμένα
300 γρ. Λευκή σοκολάτα
4 αυγα μεσαία
Ξυσμα από 1 μεγάλο λεμόνι
1 κ.σ. εσάνς βανίλιας
1 κ.σ. μπεικιν παουντερ
2 πρέζες αλάτι

Αφήνουμε το βούτυρο και τα αυγά να έρθουν σε θερμοκρασία δωματίου...
Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπεικιν παουντερ και το αλάτι....
Με ένα μαχαίρι κόβουμε την σοκολάτα σε μικρά κομμάτια.
Χτυπάμε το βούτυρο για 1 λεπτό και προσθέτουμε την ζάχαρη, χτυπάμε μέχρι να ασπρίσει το μείγμα και προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά....
Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το ξύσμα του λεμονιού και τα φουντούκια ψιλοκομμένα...
Ανακατεύουμε με σπάτουλα.
Προσθέτουμε την εσάνς βανίλιας, την σοκολάτα και σταδιακά το αλεύρι.... το ζυμάρακι μας δεν θα είναι πολύ σφιχτό... Δεν Ρίχνουμε παραπάνω αλεύρι... το τυλίγουμε με μια μεμβράνη και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου... Μόλις έχει σφίξει το βγάζουμε, πλάθουμε τα μπισκότα μας...( εγώ τα ζυγιζα 30-35 γρ. το καθένα)
Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170°C .
Σε ένα ταψι στρώνουμε λαδόκολλα και βαζουμε τα μπισκότα....( Όταν δεν χρησιμοποιούμε την ζύμη μας την βάζουμε στο ψυγείο....)
Ψήνουμε για 12-13 λεπτά περίπου στον αέρα ανάλογα το μέγεθος...
Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν σε σχάρα και τα αποθηκεύουμε σε κουτιά που κλείνουν αεροστεγώς...
Η δόση αυτή βγάζει περίπου 50 μπισκότα...