Πεϊνιρλί



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη για ΠΕΪΝΙΡΛΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Πεϊνιρλί

Για την ζύμη
1 φλ γάλα χλιαρό
1 φακ μαγιά
1/2 φλ ηλιέλαιο
1 κ.γ ζάχαρη
1/2 Κ.γ αλάτι
3 φλ αλέυρι γ.ο.χ
Λίγο βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα

Βάζω το γάλα με την μαγιά το ηλιέλαιο και την ζάχαρη και ανακατεύω καλά προσθέτω το αλάτι και το αλεύρι σιγά σιγά ζυμώνοντας μέχρι να έχω ένα εύπλαστο ζυμαράκι που να μην κολλάει στα χέρια. Αφήνω σκεπασμένο σε ζεστό μέρος μιά ώρα να φουσκώσει.
Παίρνω ένα μπαλάκι ζύμης το κάνω βαρκούλα βάζω τυράκι κασέρι τριμμένο αλλαντικά της αρεσκείας σας μπέικον λουκανικάκια και ψήνω σε καλά προθερμασμένο φούρνο στις αντιστάσεις στους 180 μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα.
Μόλις τα βγάλω ζεστά από τον φουρνο τα αλείφω με το βούτυρο!
Η δόση βγάζει 8 πεινιρλί!