Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού



Μια συνταγή της κυρίας Σοφιας Γρηγοριαδου για ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ ΓΛΥΚΟ ΤΟΥ ΚΟΥΤΑΛΙΟΥ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ !!!!ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ !!!


Πορτοκάλι γλυκό του κουταλιού

ΥΛΙΚΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 κιλό πορτοκάλι
3 κούπες ζάχαρη
2 κούπες νερό λεμόνι
αρμπαρόριζα
κρόκο Κοζάνης
3κσ μέλι

Ξύνω τη εξωτερική σάρκα από τα πορτοκάλια.
Tα ξεπικρίζω 3 φορές σε νερό που κοχλάζει από 5 λεπτά.
Kόβω τα πορτοκάλια σε κομμάτια και αφαιρώ τα περίσσια νεύρα από το πορτοκάλι.
Μισοδένω το σιρόπι και έπειτα βάζω τα πορτοκάλια.
Στο τέλος το λεμόνι 🍋 αρμπαρόριζα και το μέλι 🍯.
Τον κρόκο Κοζάνης τον βάζω μέσα στο νερό για να βγάλει το κεχριμπάρενιο χρώμα του.
Μόλις το γλυκό κάνει άσπρες φουσκάλες τότε έχει γίνει, είναι έτοιμο !!
Το αφήνω να κρυώσει και το τοποθετώ σε βάζα !