Μυρωδάτο κέικ με κανέλα και καρύδια



Μια συνταγή του Γαστρονομικός περίπλους για ΜΥΡΩΔΑΤΟ ΚΕΙΚ ΜΕ ΚΑΝΕΛΑ ΚΑΙ ΚΑΡΥΔΙΑ εκτελεσμένη από την κυρία Marina Hatzidaki στην ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μυρωδάτο κέικ με κανέλα και καρύδια

Υλικά:
1/2 – 3/4 κούπας καρύδια χοντροκοπανισμένα
4 κουταλιές μαύρη ζάχαρη
2 κοφτές κουταλιές κανέλα (κι αν θέλουμε λίγο γαρύφαλλο)
½ κούπα βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
½ κούπα ελαιόλαδο
1,5 κούπα λευκή ζάχαρη
4 αυγά
3 κούπες αλεύρι
3 κουταλάκια μπέικιν
½ κουταλάκι σόδα
2-3 βανίλιες
1 κούπα γιαούρτι

Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια με την κανέλα και τη
μαύρη ζάχαρη και τα αφήνουμε στην άκρη.
Μετράμε το αλεύρι και προσθέτουμε το
μπέικιν , τη σόδα και τις βανίλιες.
Σε άλλο μπολ χτυπάμε τη λευκή ζάχαρη με το ελαιόλαδο και το
βούτυρο να ομογενοποιηθούν και να λιώσει η ζάχαρη. Προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά.
Όταν το μείγμα έχει γίνει σαν κρέμα προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά να
ενσωματωθεί.
Στο τέλος προσθέτουμε το γιαούρτι.
Σε φόρμα κέικ 28 νούμερο που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει, ρίχνουμε
το 1/3 από το μείγμα του κέικ . Απλώνουμε το μισό μείγμα των καρυδιών, το 1/3 του
κέικ, τα υπόλοιπα καρύδια και τελειώνουμε με το τελευταίο 1/3 του μείγματος του
κέικ.
Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους
180 βαθμούς (λίγο πιο κάτω από τη μεσαία σχάρα) για 1 ώρα περίπου. Αφήνουμε
να μείνει για 10 λεπτά στη φόρμα και αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα. Όταν κρυώσει
πασπαλίζουμε με αχνοζάχαρη.