
Αν αγαπάτε τις εύκολες, χορταστικές συνταγές, αξίζει να δοκιμάσετε και την εύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο – θα σας λύσει τα χέρια!
Υλικά:
- 4 μεγάλες πατάτες
- 1 - 2 λουκάνικα χωριάτικα
- 5 αυγά
- 1 κούπα φρέσκο γάλα
- 1½ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί (κίτρινο ή ανάμεικτο)
- Αλάτι
- Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- Ελαιόλαδο
- Λαδόκολλα για το ταψί
Εκτέλεση:
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις.
- Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σαν τηγανητές. Τις ξεπλένουμε καλά για να φύγει το περιττό άμυλο, τις στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα και τις στρώνουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα.
- Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια για να λαδωθούν ομοιόμορφα.
- Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά.
- Δέκα λεπτά πριν τις βγάλουμε, προσθέτουμε πάνω τους τα λουκάνικα ψιλοκομμένα για να ψηθούν ελαφρά και να αφήσουν το άρωμά τους.
- Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Μεταφέρουμε τις ψημένες πατάτες και τα λουκάνικα σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αυγών.
- Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας, φροντίζοντας να πάει παντού.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα και να χρυσίσει το τυρί.
- Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.
Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:
- Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα ψιλοκομμένα λαχανικά όπως πιπεριές ή μανιτάρια.
- Το φαγητό σερβίρεται τέλεια και σε θερμοκρασία δωματίου – ιδανικό για ταπεράκι στη δουλειά!


Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki