Ομελέτα φούρνου με πατάτες και λουκάνικο

Απλή, χορταστική και πεντανόστιμη ομελέτα φούρνου με πατάτες σαν τηγανητές, λουκάνικο και τριμμένο τυράκι από πάνω!
Αν αγαπάτε τις εύκολες, χορταστικές συνταγές, αξίζει να δοκιμάσετε και την εύκολη και πεντανόστιμη τυρόπιτα χωρίς φύλλο – θα σας λύσει τα χέρια!

Υλικά:

  • 4 μεγάλες πατάτες 
  • 1 - 2 λουκάνικα χωριάτικα
  • 5 αυγά 
  • 1 κούπα φρέσκο γάλα 
  • 1½ φλ. τσαγιού τριμμένο τυρί (κίτρινο ή ανάμεικτο) 
  • Αλάτι 
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι 
  • Ελαιόλαδο 
  • Λαδόκολλα για το ταψί

Εκτέλεση:

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C στις αντιστάσεις. 
  2. Καθαρίζουμε και κόβουμε τις πατάτες σαν τηγανητές. Τις ξεπλένουμε καλά για να φύγει το περιττό άμυλο, τις στεγνώνουμε με καθαρή πετσέτα και τις στρώνουμε σε ταψί πάνω σε λαδόκολλα. 
  3. Περιχύνουμε με λίγο ελαιόλαδο, πασπαλίζουμε με αλάτι και τις ανακατεύουμε ελαφρά με τα χέρια για να λαδωθούν ομοιόμορφα. 
  4. Ψήνουμε τις πατάτες για περίπου 30 λεπτά. 
  5. Δέκα λεπτά πριν τις βγάλουμε, προσθέτουμε πάνω τους τα λουκάνικα ψιλοκομμένα για να ψηθούν ελαφρά και να αφήσουν το άρωμά τους. 
  6. Σε ένα μπολ, χτυπάμε τα αυγά με το γάλα, λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι. 
  7. Μεταφέρουμε τις ψημένες πατάτες και τα λουκάνικα σε ένα πυρέξ. Ρίχνουμε από πάνω το μείγμα των αυγών. 
  8. Πασπαλίζουμε με το τυρί της επιλογής μας, φροντίζοντας να πάει παντού. 
  9. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για περίπου 25-30 λεπτά, μέχρι να σταθεροποιηθεί η ομελέτα και να χρυσίσει το τυρί. 
  10. Αφήνουμε να σταθεί 5 λεπτά πριν τη σερβίρουμε.

Προτάσεις από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ ΣΥΝΤΑΓΕΣ:

  • Μπορούμε να προσθέσουμε και λίγα ψιλοκομμένα λαχανικά όπως πιπεριές ή μανιτάρια. 
  • Το φαγητό σερβίρεται τέλεια και σε θερμοκρασία δωματίου – ιδανικό για ταπεράκι στη δουλειά!
Δημιουργός συνταγής: Marina Hatzidaki