Δίπλες



Μια συνταγή της κυρίας Μαιρης Καπνιση για ΔΙΠΛΕΣ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Δίπλες

Απλά τέλειες !!!!!

Υλικά Συνταγής
5 αυγά
2 βανίλιες
σόδα στη μύτη του κουταλιού του γλυκού
1 πρέζα αλάτι
3 ½ φλ. αλεύρι γ.ο.χ.

ελαιόλαδο ή σπορέλαιο για το τηγάνισμα

Για το μέλωμα
500 γραμ. θυμαρίσιο μέλι
1 φλ. νερό
½ κ.γλ. κανέλα
½ κ.γλ. γαρύφαλλο
ψιλοκομμένη καρυδόψιχα

Εκτέλεση
Για τις δίπλες, χωρίζουμε πρώτα τους κρόκους από τα ασπράδια.
Στα ασπράδια ρίχνουμε το αλάτι και τα χτυπάμε μέχρι να κάνουν κορυφές που να στέκονται (μεσαία ταχύτητα).
Στους κρόκους ρίχνουμε τη βανίλια και τους χτυπάμε για 5’ με μίξερ χειρός, για να ασπρίσουν καλά και να μη μυρίζουν.
Ρίχνουμε τους κρόκους στα ασπράδια και προσθέτουμε τη σόδα.
Χτυπάμε 5 λεπτά για να αφρατέψει καλά το μείγμα.
Ρίχνουμε τα 2/3 του αλευριού για να γίνει σαν πηχτός χυλός.
Λαδώνουμε τα χέρια και προσθέτοντας το υπόλοιπο αλεύρι (λίγο–λίγο).
Ζυμώνουμε μέχρι η ζύμη να μην κολλάει στα χέρια.
Τη σκεπάζουμε και την ξεκουράζουμε το λιγότερο για 30 λεπτά.
Ανοίγουμε πολύ λεπτό φύλλο με πλάστη, σε αλευρωμένη επιφάνεια.
Κόβουμε σε κομμάτια, τετράγωνα δίνοντας ότι σχέδιο θέλουμε .
Αφού κόψουμε όλες τις δίπλες (τις αφήνουμε πάνω σε πετσέτα απλωμένες μέχρι να τις ετοιμάσουμε όλες), ζεσταίνουμε σε κατσαρόλα το λάδι.
Ρίχνουμε μέσα μία – μία τις δίπλες.
Αφήνουμε να ροδίσουν.
Τις βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίξουν.

Για το μέλωμα
Αραιώνουμε το μέλι με 1 φλ. νερό και περιχύνουμε τις δίπλες με προσοχή να μελωθούν όλες. Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανελογαρύφαλλο.
Εναλλακτικά, μπορούμε να τις μελώσουμε όπως τα μελομακάρονα και να τις πασπαλίζουμε με καρύδι (αφού κρυώσουν, με το σιρόπι να είναι ζεστό).