Τούρτα σοκολατίνα

Υλικά για το παντεσπάνι

4 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
200 γρ ζάχαρη
200 γρ αλεύρι γ.ο.χ. κοσκινισμένο μαζί με 2 κ.γ. μπέικιν
3 κ.γ. κακάο

Εκτέλεση

Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη να ασπρίσουν και να φουσκώσουν.
Μετά χαμηλώνω το μίξερ και προσθέτω το αλεύρι και το κακάο να ενσωματωθούν. 
Με μια σπάτουλα ανακατεύω απαλά.
Ψήνω σε μια αποσπώμενη φόρμα 26εκ που έχω στρώσει λαδόκολλα, στους 170 βαθμούς, στον αέρα για 25 λεπτά περίπου ανάλογα τον φούρνο.
Αφήνω να κρυώσει καλά (Εγώ το έφτιαξα από την προηγούμενη μέρα) και κόβω σε τρεις δίσκους.

Για το σιρόπι

1.5 φλ ζάχαρη
1.5 φλ νερό
2 κ.σ. κακάο
1 κ.γ. νες καφέ
Βράζω για  4 - 5 λεπτά από το σημείο βρασμού και αφήνω να κρυώσει.

Για την κρέμα

1 φυτική σαντιγί πράσινη συσκευασία
1 ζαχαρούχο γάλα
1 κουβερτούρα 125 γρ. λιωμένη σε μπεν μαρί
Εκτέλεση
Χτυπάω στο μίξερ τη φυτική κρέμα να γίνει παχύρευστη.
Προσθέτω το ζαχαρούχο και τη λιωμένη κουβερτούρα και συνεχίζω μέχρι να ομογενοποιηθούν και να γίνει μια απαλή κρέμα.
Βάζω στο ψυγείο μέχρι να τη χρησιμοποιήσω.

Συναρμολόγηση

Βάζω στη φόρμα το ένα παντεσπάνι, σιροπιάζω, βάζω λίγη κρέμα, ξαναβάζω παντεσπάνι, σιροπιάζω, ξανά κρέμα. 
Βάζω το τελευταίο παντεσπάνι κρέμα (κρατώντας λίγη για να καλύψω μετά τα πλαϊνά) και βάζω 1 ώρα στο ψυγείο.

Για τη γκανάζ

200 γρ. κουβερτούρα γάλακτος
100 γρ. κρέμα γάλακτος
1 κ.γ. βούτυρο

Ετοιμάζω την γκανάζ

Σε κατσαρολάκι σε σιγανή φωτιά βάζω όλα τα υλικά και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν.
Αφήνω λίγο να κρυώσει και μετά την στρώνω επάνω από την τούρτα.
Αφήνω τουλάχιστον 2 ώρες στο ψυγείο να παγώσει.
Μετά ανοίγω τη φόρμα, καλύπτω με την κρέμα που είχα κρατήσει τα πλαϊνά και πασπαλίζω με νιφάδες κουβερτούρας.
Στόλισα με φλούδες κουβερτούρας, bueno και σταγόνες από κουβερτούρα λιωμένη.
📷MARIA ASATIANI

Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη