Μελιτζάνες με Φέτα, Κασέρι και Λουκάνικο



ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ


Μερακλίδικο το φαγάκι μας σήμερα!!!


Υλικά

  • Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
  • 2 - 3 ντομάτες τριμμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
  • 2 - 3 φύλλα βασιλικού
  • λάδι 
  • αλάτι 
  • πιπέρι
  • φέτα 
  • κασέρι τριμμένο 
  • χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες.


Εκτέλεση

  1. Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες.
  2. Τις βάζουμε σε αλατόνερο μισή ώρα και μετά τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
  3. Τις λαδώνουμε ελαφρά και από τις δύο μεριές και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν γυρνώντας τες από μια φορά.
  4. Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
  5. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ τσιγαρίζοντας λίγο.
  6. Προσθέτουμε ζεστό νερό και τον βασιλικό και αφήνουμε να σιγοβράσει και να χυλώσει η σάλτσα.
  7. Βάζουμε στα πήλινα λίγη από την σάλτσα, μετά τις μελιτζάνες, τριμμένη φέτα, το λουκάνικο, ρίχνουμε ακόμα λίγη σάλτσα και το τριμμένο κασέρι.
  8. Κλείνουμε με τα καπάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο. 
  9. Λίγο πριν το τέλος ανοίγουμε τα καπάκια να πάρει λίγο χρώμα!!!


Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη

Ακολουθήστε μας στο Google News!

Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget