
ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ
Μερακλίδικο το φαγάκι μας σήμερα!!!
Υλικά
- Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
- 2 - 3 ντομάτες τριμμένες
- 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 1 σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κ.σ. πελτέ ντομάτας
- 2 - 3 φύλλα βασιλικού
- λάδι
- αλάτι
- πιπέρι
- φέτα
- κασέρι τριμμένο
- χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες.
Εκτέλεση
- Πλένουμε τις μελιτζάνες και τις κόβουμε σε φέτες.
- Τις βάζουμε σε αλατόνερο μισή ώρα και μετά τις αφήνουμε να στραγγίξουν.
- Τις λαδώνουμε ελαφρά και από τις δύο μεριές και τις ψήνουμε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν γυρνώντας τες από μια φορά.
- Σε ένα κατσαρολάκι βάζουμε λάδι και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλάτι, πιπέρι και τον πελτέ τσιγαρίζοντας λίγο.
- Προσθέτουμε ζεστό νερό και τον βασιλικό και αφήνουμε να σιγοβράσει και να χυλώσει η σάλτσα.
- Βάζουμε στα πήλινα λίγη από την σάλτσα, μετά τις μελιτζάνες, τριμμένη φέτα, το λουκάνικο, ρίχνουμε ακόμα λίγη σάλτσα και το τριμμένο κασέρι.
- Κλείνουμε με τα καπάκια και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο.
- Λίγο πριν το τέλος ανοίγουμε τα καπάκια να πάρει λίγο χρώμα!!!
Δημιουργός συνταγής: Αλεξάνδρα Κυριάκη
