Μελιτζάνες με φέτα, κασέρι και λουκάνικο



Μια συνταγή της κυρίας Αλεξάνδρας Κυριάκη‎ για ΜΕΛΙΤΖΑΝΕΣ ΜΕ ΦΕΤΑ, ΚΑΣΕΡΙ ΚΑΙ ΛΟΥΚΑΝΙΚΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μελιτζάνες με φέτα, κασέρι και λουκάνικο

Μερακλίδικο το φαγάκι μας σήμερα!!!

Μελιτζάνες κομμένες σε φέτες
2-3 ντομάτες τριμμενες
1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
1 σκόρδο ψιλοκομμένο
1.κ.σ πελτέ
2-3 φύλλα βασιλικού
Λάδι αλάτι πιπέρι
Φέτα κασέρι τριμμένο χωριάτικο λουκάνικο κομμένο σε ροδέλες.

Κόβω τις μελιτζάνες σε φέτες τις βάζω σε αλατονερο μισή ώρα και μετά τις αφήνω να στραγγίξουν τις λαδώνω ελαφρά και από τις δύο μεριές και τις ψήνω στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν γυρνώντας τες από μια φορά.
Σε ένα κατσαρολάκι βάζω λάδι και τριγαρίζω το κρεμμύδι με το σκόρδο μετά βάζω τις ντομάτες αλάτι πιπέρι και τον πελτε τσιγαριζοντας λίγο προσθέτω ζεστό νερό και τον βασιλικό και αφήνω να σιγοβράζει και να χυλωσει η σάλτσα.
Βάζω στα πήλινα λίγη από την σάλτσα μετά τις μελιτζάνες τριμμένη φέτα το λουκάνικο ρίχνω ακόμα λίγη σάλτσα και το τριμμένο κασέρι.
Κλεινω με τα καπάκια και ψήνω στους 180 βαθμούς 1 ώρα περίπου ανάλογα τον φούρνο σας. Λίγο πριν το τέλος ανοίγω τα καπάκια να πάρει λίγο χρώμα!!!