Μιλφέιγ



Μια συνταγή της κυρίας Γεωργίας Στόλη για ΜΙΛΦΕΙΓ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Μιλφέιγ

ΥΛΙΚΑ - ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Παίρνουμε 2 φύλλα σφολιάτας.
Κόβουμε σε 5 λωρίδες το καθένα, τα τρυπάμε με ένα πιρούνι παντού για να μην φουσκώσουν, Ψήνουμε στους 180°C μέχρι να ροδίσουν καλά και αφήνουμε στην άκρη να κρυώσουν.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ
Χτυπάμε 2 φακέλους Γιώτης κρέμα ζαχαροπλαστικής με γεύση μιλφέιγ με 700ml κρύο γάλα.

ΓΙΑ ΤΗΝ ΣΑΝΤΙΓΙ
Χτυπάμε 500ml φυτική κρέμα γάλακτος.

ΓΙΑ ΤΟ ΣΤΗΣΙΜΟ
Βάζουμε σε ένα ταψί 25χ35 τις μισές λωρίδες σφολιάτας.
Καλύπτουμε με τη μισή κρέμα ζαχαροπλαστικής, από επάνω τις υπόλοιπες λωρίδες σφολιάτας και ξανά κρέμα ζαχαροπλαστικής.
Καλύπτουμε την κρέμα ζαχαροπλαστικής με τη σαντιγί, επάνω στη σαντιγί ρίχνουμε λίγη τριμμένη σφολιάτα που έχουμε κρατήσει και τέλος πασπαλίζουμε ζάχαρη άχνη.