Υπέροχες πάστες με γεύση καραμέλα


Μια συνταγή της κυρίας Alexandra Lessi για ΥΠΕΡΟΧΕΣ ΠΑΣΤΕΣ ΜΕ ΓΕΥΣΗ ΚΑΡΑΜΕΛΑ από την ομάδα στο Facebook ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!


Υπέροχες πάστες με γεύση καραμέλα

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για το παντεσπάνι...
Χωρίζουμε 6 αυγά από τους κρόκους με τα ασπράδια.
Στο μπολ με τους κρόκους προσθέτουμε μισό ποτήρι ζάχαρη, 1 βανίλια,1 μπεικιν παουντερ και χτυπάμε να αφρατεψει.
Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα.
Τέλος ενσωματώνουμε τους κρόκους με 1 ποτήρι του νερού αλεύρι κοσκινισμενο.
Ανακατεύουμε απαλά.
Απλώνουμε σε λαδόκολλα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170βαθμούς περίπου 15λεπτά λεπτά.
Μόλις βγάλουμε από τον φούρνο το παντεσπάνι το τυλίγουμε σε ρολό με μία καθαρή πετσέτα και αφήνουμε να κρυώσει...

Για την γέμιση χτυπάμε 1 κρέμα γάλακτος 200γρ σε σαντιγί και όταν σφίξει προσθέτουμε 1 καραμελωμένο ζαχαρούχο και αν θέλουμε προσθέτουμε σταγόνες σοκολάτας.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει.
Γεμίζουμε το παντεσπάνι με την κρέμα και τυλίγουμε σε ρολό.
Κόβουμε σε φέτες και ενώνουμε 2 φέτες και ανάμεσα πάλι λίγο κρέμα.
Φτιάχνουμε γλάσο με 300γρ κουβερτούρα και 300γρ κρέμα γάλακτος.
Λιώνουμε σε μπεν μαρι. Καλύπτουμε τις πάστες με το γλάσο.
Διακοσμούμε με κερασακια και τρούφα.
Αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει καλά.