Αρνάκι στο φούρνοΜια συνταγή της κυρίας Gogo Samiou για ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Αρνάκι στο φούρνο

ΑΡΝΑΚΙ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΤΟΝ ΣΑΜΙΩΤΙΚΟ ΤΡΟΠΟ !!

ΥΛΙΚΑ ΚΑΙ ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πάνω στο κρέας αλείφουμε πελτέ σπιτικό που τον φτιάχνουμε εμείς στα σπίτια μας και είναι αλμυρός (όμως εσείς μπορείτε να βάλετε 3 κουταλιές τις σούπας καλά γεμάτες πελτέ και να τον ανακατέψτε με μπόλικο αλάτι και έτσι να γίνει αλμυρός) το σκεπάζετε με την μπόλια του και μετά με λαδόκολλα και αλουμινόχαρτο.
Επίσης ρίχνουμε νερό στο ταψί και έξτρα σάλτσα και λαδάκι, και ψήνουμε για τουλάχιστο 2,5 ώρες χωρίς να ανοίξουμε το αλουμινόχαρτο.
Στο τέλος και πριν γίνει καλά το κρέας συμπληρώνουμε νεράκι άμα θέλει και ρίχνουμε πατάτες και αφήνουμε το κρέας χωρίς το αλουμινόχαρτο να ροδίσει και να γίνει η πέτσα του.
Αν έχει ροδίσει το κρέας και είναι έτοιμο το σκεπάζουμε με το αλουμινόχαρτο πάλι μέχρι να γίνουν η πατάτες ή το βγάζουμε τελείως από το ταψί.
Όταν γίνουν οι πατάτες μπορούμε να ρίξουμε και στο μισό ταψί μακαρόνια μέσα να είναι μισό - μισό, τα οποία προσέχουμε να μην μας λασπώσουν.
Το φαγητό αυτό είναι ξεχωριστό και μοναδικό στην γεύση που θυμίζει χωριό!