Κεφτέδες στο φούρνο με ντομάτα και Ριζότο με μανιτάρια, πιπεριές και καλαμπόκι βραστό



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασιας Βλαχου‎ για ΚΕΦΤΕΔΕΣ ΣΤΟ ΦΟΥΡΝΟ ΜΕ ΝΤΟΜΑΤΑ και ΡΙΖΟΤΟ ΜΕ ΜΑΝΙΤΑΡΙΑ, ΠΙΠΕΡΙΕΣ ΚΑΙ ΚΑΛΑΜΠΟΚΙ ΒΡΑΣΤΟ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κεφτέδες στο φούρνο με ντομάτα και Ριζότο με μανιτάρια, πιπεριές και καλαμπόκι βραστό

Υλικά
1200 μοσχαρίσιο κιμά σπάλα
120 γρ ψωμί χωριάτικο ψίχα (μπαγιάτικο)
1 αυγό
4 ξερά κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο
1 μικρή ντομάτα
2 κ.γ. μπέικιν
λίγο λάδι, λίγο κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
 
Τα βάζουμε όλα μέσα σ' ένα λεκανάκι με μουλιασμένο το ψωμί (μόνο ψίχα) και τα ζυμώνουμε καλά.
Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τα πλάθουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε.
Τρίβουμε 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες με μία κ.σ. πελτέ, 1/2 κούπα του νες ελαιόλαδο και 1/2 κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 200° στις αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου ανάλογα με τη κουζίνα σας.

Για το ΡΙΖΌΤΟ
150 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο
1 πιπεριά Φλωρίνης
125 γρ. μανιτάρια
300 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας

Σ' ένα κατσαρολάκι βράζω περίπου 900 γρ. νερό με λίγο αλάτι και 1 κύβο λαχανικών.
Σ' ένα άλλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα άλλα 125 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες, ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο αλατακι, το καλαμπόκι σε σπόρια και τη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες.
Ανακατεύω λίγο, στη συνέχεια προσθέτω το ρύζι αφού πρώτα το έχω πλύνει και τα ανακατεύω καλά.
Σιγά - σιγά ρίχνω το βρασμένο νερό με τον κύβο λαχανικών και το μαγειρεύω μέχρι να ψηθεί το ρύζι .
Προσθέτω και μια κοφτή κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο τύπου Κέρκυρας
Από πάνω βάζω και τριμμένο μιξ πιπεριων.
Το άρωμα του είναι φοβερό!!!