
Υλικά
1200 μοσχαρίσιο κιμά σπάλα120 γρ ψωμί χωριάτικο ψίχα (μπαγιάτικο)
1 αυγό
4 ξερά κρεμμύδια
1/2 ματσάκι μαϊντανό
2 κ.σ. δυόσμο
1 κ.σ. ρίγανη
1 κ.γ. κύμινο
1 μικρή ντομάτα
2 κ.γ. μπέικιν
λίγο λάδι, λίγο κρασί κόκκινο
αλάτι
πιπέρι
Εκτέλεση
Τα βάζουμε όλα μέσα σ' ένα λεκανάκι με μουλιασμένο το ψωμί (μόνο ψίχα) και τα ζυμώνουμε καλά.Το βάζουμε στο ψυγείο περίπου 2 ώρες και στη συνέχεια τα πλάθουμε σε ότι μέγεθος θέλουμε.
Τρίβουμε 2 μεγάλες ώριμες ντομάτες με μία κ.σ. πελτέ, 1/2 κούπα του νες ελαιόλαδο και 1/2 κούπα νερό.
Ψήνουμε στους 200° στις αντιστάσεις για 2 ώρες περίπου ανάλογα με τη κουζίνα σας.
Υλικά για το ριζότο
150 γρ καλαμπόκι κατεψυγμένο1 πιπεριά Φλωρίνης
125 γρ. μανιτάρια
300 γρ. ρύζι αρμπόριο
1 κ.γ. κουρκουμά
1 κ.σ. βούτυρο τύπου Κέρκυρας
Εκτέλεση
Σ' ένα κατσαρολάκι βράζω περίπου 900 γρ. νερό με λίγο αλάτι και 1 κύβο λαχανικών.
Σ' ένα άλλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα άλλα 125 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες, ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο αλατακι, το καλαμπόκι σε σπόρια και τη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες.
Σ' ένα άλλο βαθύ αντικολλητικό τηγάνι βάζω τα άλλα 125 γρ. μανιτάρια κομμένα σε φετούλες, ελάχιστο ελαιόλαδο, λίγο αλατακι, το καλαμπόκι σε σπόρια και τη πιπεριά Φλωρίνης κομμένη σε ροδέλες.
Ανακατεύω λίγο, στη συνέχεια προσθέτω το ρύζι αφού πρώτα το έχω πλύνει και τα ανακατεύω καλά.
Σιγά - σιγά ρίχνω το βρασμένο νερό με τον κύβο λαχανικών και το μαγειρεύω μέχρι να ψηθεί το ρύζι .
Προσθέτω και μια κοφτή κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο τύπου Κέρκυρας
Από πάνω βάζω και τριμμένο μιξ πιπεριών.
Το άρωμα του είναι φοβερό!

Σιγά - σιγά ρίχνω το βρασμένο νερό με τον κύβο λαχανικών και το μαγειρεύω μέχρι να ψηθεί το ρύζι .
Προσθέτω και μια κοφτή κουταλιά σούπας φρέσκο βούτυρο τύπου Κέρκυρας
Από πάνω βάζω και τριμμένο μιξ πιπεριών.
Το άρωμα του είναι φοβερό!

Δημιουργός συνταγής: Αναστασια Βλαχου