Κέικ Μυρμηγκάτο με γιαούρτι



Μια συνταγή της κυρίας Αναστασίας Βλάχου για ΚΕΙΚ ΜΥΡΜΗΓΚΑΤΟ ΜΕ ΓΙΑΟΥΡΤΙ από την ομάδα στο Facebook ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ


Κέικ Μυρμηγκάτο με γιαούρτι

ΥΛΙΚΑ
1 βούτυρο αγελάδας
4 αυγά
400 γρ. καστανή ζάχαρη
1 γιαούρτι στραγγιστό 220 γρ.
250 ml χυμό πορτοκαλιού
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
100 ml φρέσκο γάλα
μία πρέζα αλάτι
500 γρ.αλεύρι φαρίνα
2 κ.γ. baking powder
130 γρ τρούφα

Επικάλυψη
1 σοκολάτα κουβερτούρα 200 γρ
λίγο γάλα
1 κ.γ.μέλι
1 κ.γ.καλαμποκέλαιο
λίγη τρούφα

ΕΚΤΈΛΕΣΗ 
Κτυπάμε το βούτυρο με τη ζάχαρη να αφρατέψουν.
Προσθέτω ένα-ένα τα αυγά και συνεχίζω το κτύπημα ρίχνοντας μέσα το γιαούρτι, το ξύσμα από τα πορτοκάλια, το αλάτι, το γάλα και εν αλλάξ χυμό με αλεύρι κοσκινισμένο με τα 2 κ.γ. baking powder.
Στο τέλος προσθέτω τη τρούφα.
Το ψήνουμε στους 160 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για μία ώρα!
Όταν κρυώσει το ξεφορμάρουμε και του προσθέτουμε τη λιωμένη κουβερτούρα με το γάλα, μέλι και καλαμποκέλαιο.
Από πάνω πρόσθεσα τη τρούφα !