Μιλφέιγ



Μια συνταγή της κυρίας Thalia Petri για ΜΙΛΦΕΙΓ από την ομάδα στο Facebook Μαγειρικές Απολαύσεις


Μιλφέιγ

Για την κρέμα:
2 μισή λίτρα γαλα, 
1μιση κουπα κορν φλαουρ, 
3 κουπες ζάχαρη, 
5 κροκαδια 
και 3 βανίλιες.

Σε μια μεγάλη κατσαρόλα βαζω ολα τα υλικα, πρωτα το γαλα να να ζεσταθεί μετα τη ζάχαρη, τις βανίλιες τα 5 χτυπημενα κροκαδια και ανακατευω συνεχως να μην κολλησουν. Τελος βαζω και το κορν φλαουρ σιγα σιγά να μην σβολιασει. Ανακατεύουμε μεχρι ν α πήξει. Αφηνουμε να κρυώσει.

Για τη σφολιατα:
Ψηνω στους 200βσε μεγαλο πυρεξ ενα ενα τα δυο φυλλα σφολιάτας αφιυ πρωτα τα εχω τρυπήσει με το πιρούνι καινεχω πασπαλισει με ζάχαρη. 
Κραταω κ λιγο για να το κανω τριμματα για το γαρνιρισμα.

Για την σαντιγι:
χτυπαω για 5 λεπτα σε δυνατή ταχύτητα 3κουτακια των 200μλ κρεμα γαλακτος 15%λιπαρά με 2κ.σ ζαχαρη αχνη.
Τελος αφου ειναι ολα κρυα, βαζω στο πυρέξ ενα φυλλο σφολιατας, ολη την δοση κρεμας, το 2ο φυλλο σφολιατας, υστερα απλωνω την σαντιγί και απο πανω βαζω τα τριμματα με λιγη αχνη και κανέλα.
Καλη επιτυχία!