Μπισκότα Cookies με λίγα υλικά

Αφράτα και τραγανά cookies με σοκολάτα και καρύδια

ΜΠΙΣΚΟΤΑ COOKIES ΜΕ ΛΙΓΑ ΥΛΙΚΑ


Εξαιρετικά σπιτικά μπισκότα που συνοδεύουν τέλεια το γάλα, τον καφέ ή το κολατσιό του σχολείου! Είναι πανεύκολα στην παρασκευή και θα τα λατρέψετε από την πρώτη μπουκιά. Τραγανά εξωτερικά και μαλακά στο εσωτερικό, αυτά τα cookies θα γίνουν το αγαπημένο σας σνακ!


Υλικά (για 18 μεγάλα μπισκότα)

  • 150 γρ. Βιτάμ Soft
  • 3/4 φλ. του τσαγιού ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 3 φλ. του τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του (φαρίνα)
  • 1 κ.γ. baking powder
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 1 φλ. του τσαγιού καρύδια, χοντροκομμένα
  • 80 γρ. σοκολάτα ΙΟΝ αμυγδάλου
  • 80 γρ. σοκολάτα μαύρη κουβερτούρα


Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς Κελσίου και στρώνουμε ένα ταψί με λαδόκολλα.
  2. Σε ένα μπολ, χτυπάμε με το σύρμα το αυγό και τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν και να αποκτήσουν ένα ανοιχτό χρώμα.
  3. Προσθέτουμε το Βιτάμ που το έχουμε λιώσει σε χαμηλή φωτιά και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ενσωματωθούν τα υλικά.
  4. Ρίχνουμε στο μείγμα το αλάτι, το αλεύρι και το baking powder και ανακατεύουμε μέχρι να σχηματιστεί μια απαλή ζύμη.
  5. Προσθέτουμε τα χοντροκομμένα καρύδια και τις σοκολάτες, κομμένες σε μικρά κυβάκια. Ανακατεύουμε με τα χέρια μας μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  6. Παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μείγμα, σχηματίζουμε μπαλάκια σε μέγεθος καρυδιού και τα πιέζουμε ελαφρώς με το χέρι μας.
  7. Τοποθετούμε τα μπισκότα στο ταψί με τη λαδόκολλα, αφήνοντας λίγη απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν κατά το ψήσιμο.
  8. Ψήνουμε τα μπισκότα για 10 λεπτά. Μπορεί να φαίνονται μαλακά όταν τα βγάζουμε από τον φούρνο, αλλά μόλις κρυώσουν θα γίνουν υπέροχα τραγανά εξωτερικά και μαλακά εσωτερικά.
  9. Αφήνουμε τα μπισκότα να κρυώσουν εντελώς πριν τα σερβίρουμε. 

Καλή επιτυχία σε όποιον τα φτιάξει! 
Θα τα λατρέψετε!

Αφράτα και τραγανά cookies με σοκολάτα και καρύδια

Δημιουργός συνταγής: Gogo Samiou

 Ακολουθήστε τις Καλύτερες Συνταγές στο Google News!


Δείτε επίσης:

Recent Posts Widget